Friday, 30 September 2016

Set kurus Shaklee harga mampu milik.

Assalamua'laikum....

Tak dinafikan untuk kurus memang "menyakitkan". Hehehe...... Ini cerita dari pengalaman sendiri tau. Nak kena jaga makan, ada sedikit exercise dan yang paling penting kena ambil supplement yang betul. Tetapi, mendapatkan berat badan yang ideal dan sihat sangat lah dituntut. Terutamanya kalau berat badan yang berlebihan tu dah menjadi penyebab kepada masalah kesihatan.

Dalam bab pengambilan supplement yang betul ni, biasanya harga juga memainkan peranan. Betul tak ? Hehehe......

Kat bawah ni adalah testimoni pengambilan set kurus harga mampu milik. Tak perlu ambil yang mahal-mahal. Ambil set ni + jaga makan, insyaAllah dapat hasil yang best. Dengan syarat amalkan secara konsisten.

Set kurus harga mampu milik.

Mcmna lecithin berfungsi.
Lecithin huraikan lemak kepada molekul2 yg lebih kecil.Lecithin sangat membantu membasmi lemak-lemak "baru" yang ada dalam badan.Maknanya ia bertindak serat merta menyingkirkan lemak-lemak yang kita makan pada waktu itu. 

Macamana alfalfa berfungsi.
Membantu melawaskan proses pembuangan air. Bertindak sebagai anti alahan dan anti oksidan , alfalfa akan memerangkap bakteria jahat untuk dibawa keluar dari badan. Dalam masa yang sama, lemak2 yang telah terhurai menjadi molekul2 kecil, dengan mudah akan dibawa keluar dari badan melalui proses perkumuhan.

Semua maklumat, keterangan produk serta testimoni pengguna yang disiarkan bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Dinasihatkan untuk berjumpa doktor/pakar perubatan jika anda menghidapi sebarang penyakit untuk tujuan konsultasi, diagnosis dan rawatan susulan.

Berminat untuk membeli produk Shaklee di atas? Atau berminat untuk membeli mana-mana produk Shaklee?

Penghantaran secara percuma atau COD di kawasan:
- Sungai Udang Klang,
- Telok Gadong,
- Kampung Delek,
- Teluk Pulai dan kawasan sekitarnya.

Hubungi saya segera. Anda akan dapat konsultasi cara makan yang betul dengan menjadi customer saya.

Nisha
Call/Whatsapp : 012-5425600
Shaklee ID : 912861

Wednesday, 28 September 2016

20 Manfaat Alfalfa Shaklee Kepada Kesihatan...

Assalamua'laikum.....

20 manfaat Alfalfa Shaklee yang semua orang patut tahu. Alfalfa Shaklee ni bukan sahaja sesuai untuk wanita, tetapi bagus juga untuk orang lelaki. Meh baca list kat bawah ni. Kot lah sebenarnya anda mengalami masalah di bawah ni, mungkin Alfalfa Shaklee boleh membantu.

1.    Merawat gangguan pencernaan
2.    Mengawal kolestrol dalam darah
3.    Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh
4.    Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
5.    Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
6.    Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan
7.    Mengurangkan simptom menopous
8.    Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
9.    Merawat masalah sembelit
10.  Menyahkan toksik dalam tubuh
11.  Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
12.  Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
13.  Membantu masalah penghadaman
14.  Membantu memperbanyakkan susu ibu
15.  Mengurangkan masalah pundi kencing
16.  Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
17.  Meningkatkan kesihatan prostat
18.  Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
19.  Menghangatkan hubungan suami isteri
20.  Membantu tingkatkan kesihatan lelaki.


Semua maklumat, keterangan produk serta testimoni pengguna yang disiarkan bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Dinasihatkan untuk berjumpa doktor/pakar perubatan jika anda menghidapi sebarang penyakit untuk tujuan konsultasi, diagnosis dan rawatan susulan.

Berminat untuk membeli produk Shaklee di atas? Atau berminat untuk membeli mana-mana produk Shaklee?

Penghantaran secara percuma atau COD di kawasan:
- Sungai Udang Klang,
- Telok Gadong,
- Kampung Delek,
- Teluk Pulai dan kawasan sekitarnya.

Hubungi saya segera. Anda akan dapat konsultasi cara makan yang betul dengan menjadi customer saya.

Nisha
Call/Whatsapp : 012-5425600
Shaklee ID : 912861

Tuesday, 27 September 2016

2 vitamin wajib untuk wanita cantik; ESP Shaklee dan vitamin C Shaklee

Assalamua'laikum...

2 vitamin wajib untuk wanita? Hehehehe.....

Gabungan ESP Shaklee dan vitamin C Shaklee memang gabungan yang 'meletops' untuk wanita. Terutamanya yang dah berkahwin. Kenapa???

1) Membantu merawat sel kulit yang mati.
2) Membantu menghilangkan parut.
3) Membantu menghilangkan jeragat.
4) Membantu memudarkan stretch mark.
5) Membantu mengawal berat badan.
6) Menguatkan sistem imun badan melawan jangkitan penyakit.

Banyak lagi sebenarnya. Tapi 6 kelebihan di atas ni yang biasa berlaku pada customer saya yang konsisten mengamalkan ESP Shaklee dan vitamin C Shaklee.



Kulit cantik dan sihat.

Semua maklumat, keterangan produk serta testimoni pengguna yang disiarkan bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Dinasihatkan untuk berjumpa doktor/pakar perubatan jika anda menghidapi sebarang penyakit untuk tujuan konsultasi, diagnosis dan rawatan susulan.

Berminat untuk membeli produk Shaklee di atas? Atau berminat untuk membeli mana-mana produk Shaklee?

Penghantaran secara percuma atau COD di kawasan:
- Sungai Udang Klang,
- Telok Gadong,
- Kampung Delek,
- Teluk Pulai dan kawasan sekitarnya.

Hubungi saya segera. Anda akan dapat konsultasi cara makan yang betul dengan menjadi customer saya.

Nisha
Call/Whatsapp : 012-5425600
Shaklee ID : 912861

Energizing soy protein (ESP) Shaklee kulit cantik.


Assalamua'laikum...

Pentingnya energizing soy protein untuk kulit ialah ESP Shaklee boleh membantu merawat sel-sel kulit ke sel-sel yang baru. Sebab tu kalau konsisten mengamalkan ESP Shaklee ni, kulit akan lebih cantik dan sihat. Cantik kat sini maksudnya kulit jadi bersih, jadi lembut dan lembab. Kandungan non-GMO soy protein di dalam ESP Shaklee membantu menganjalkan kulit terutama bahagian yang menggeleber akibat kehilangan lemak. Jadi ESP Shaklee akan membantu pembentukan otot. Sebab tu nampak gebu dan putih...

Cuba tengok gambar kat bawah ni. Alhamdulillah, konsisten dengan ESP Shaklee memang berbaloi...


Kulit cantik dan sihat.

Semua maklumat, keterangan produk serta testimoni pengguna yang disiarkan bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Dinasihatkan untuk berjumpa doktor/pakar perubatan jika anda menghidapi sebarang penyakit untuk tujuan konsultasi, diagnosis dan rawatan susulan.

Berminat untuk membeli produk Shaklee di atas? Atau berminat untuk membeli mana-mana produk Shaklee?

Penghantaran secara percuma atau COD di kawasan:
- Sungai Udang Klang,
- Telok Gadong,
- Kampung Delek,
- Teluk Pulai dan kawasan sekitarnya.

Hubungi saya segera. Anda akan dapat konsultasi cara makan yang betul dengan menjadi customer saya.

Nisha
Call/Whatsapp : 012-5425600
Shaklee ID : 912861

Monday, 26 September 2016

Nilai duit RM jatuh 97% ke? Mengarutlah!!!

Pada mulanya saya pun kurang yakin dengan kenyataan di atas sebab ketika bersekolah rendah, saya dibekalkan dengan RM1 pada tahun 1990. Dapat beli nasi/mee dan air.

So kefahaman saya setakat tu. Zaman saya RM1 nilainya banyak tu.

Tapi kenyataan nilai ringgit jatuh 97% sejak tahun 1967 terbukti pada Sabtu lepas ketika saya bagi talk seminar emas di PG Kuching Branch

Ketika masuk topik nilai wang susut, saya bertanya dgn salah seorang peserta seminar iaitu Tuan Rafandi (Dealer baru kepada Mohammad Aziz), saya pilih dia memandangkan rupa beliau agak veteran (tapi masih hensem). 

Berapa duit dibekalkan ketika beliau di sekolah rendah?

Jawapannya 10 sen! Ya 10 sen! Ketika itu beliau masih darjah satu pada tahun 1971.

Apa dapat dibeli dengan 10 sen pada  tahun 1971? Jawapan lebih mengejutkan!

1. Nasi serta lauk ayam 
2. Air minuman 
3. Kuih muih 

Cuba bandingkan dengan 10 sen hari ini.. 

Kita cuma dapat beli gula-gula 2 biji. Kalau nak beli kuantiti makanan yang sama pastinya perlukan sekurang-kurangnya RM5!

Jika dibandingkan tahap kenyang dan kuantiti makanan tahun 1971 dengan 2016 berdasarkan nilai 10 sen:

Nilai 10 sen jatuh 97% adalah sangat tepat!

Jangan terkejut satu hari nanti anak/cucu kita pun terkejut dengan statement kita bawak bekal RM1 masa sekolah.

Mungkin zaman mereka nanti bawak bekal at least RM10 ke RM15 untuk makanan yang sama? 

Ok kesimpulan: Tukar sebahagian dari simpanan dalam bentuk emas fizikal. Sebelum nilainya semakin berkurang. Imbalkan dengan emas. 

Mengapa emas? 

Emas terbukti sebagai penyimpan nilai yang terbaik!


Cerita di atas saya ambil dari Encik Mustaqim Mohamed.

Tips emas credit ke : FB Mustaqim Mohamed.


Nisha.
☎️ 012-5425600.
p/s: saya ada jual emas...

Sunday, 25 September 2016

Kulit lebih cerah dan bersih dengan Shaklee.

Assalamua'laikum....

Lagi testimoni ESP Shaklee dan vitamin C Shaklee. Sementara masih lagi ada promosi bulan September 2016 ni, jom borong ESP Shaklee dan vitamin C Shaklee. Nak harga borong? Jom cepat-cepat message atau call saya....... 



Kulit cantik dan sihat.


Semua maklumat, keterangan produk serta testimoni pengguna yang disiarkan bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Dinasihatkan untuk berjumpa doktor/pakar perubatan jika anda menghidapi sebarang penyakit untuk tujuan konsultasi, diagnosis dan rawatan susulan.

Berminat untuk membeli produk Shaklee di atas? Atau berminat untuk membeli mana-mana produk Shaklee?

Penghantaran secara percuma atau COD di kawasan:
- Sungai Udang Klang,
- Telok Gadong,
- Kampung Delek,
- Teluk Pulai dan kawasan sekitarnya.

Hubungi saya segera. Anda akan dapat konsultasi cara makan yang betul dengan menjadi customer saya.

Nisha
Call/Whatsapp : 012-5425600
Shaklee ID : 912861

Yang penting kena sabar, insyaAllah tumit kaki tak merekah lagi.

Assalamua'laikum....

Masalah tumit kaki merekah atau pecah, saya rasa adalah masalah yang biasa terutamanya dikalangan kaum wanita. Lagi teruk kalau rupa tumit merekah ni boleh nampak dari jauh, lebih-lebih kalau dicelah-celah rekahan kulit tu, ada daki-daki kotoran hitam. Eeeuuuwww... hahahaha.... Malu nak pakai sandal apatah lagi kalau nak pakai high heels. phewww...

Kadang-kadang letak lotion atau minyak baby pun tak dapat nak hilangkan masalah ni. Mungkin cuma dapat mengurangkan je. 


Kulit sihat dan cantik.


Daripada cerita kat atas ni, masalah tumit kaki merekah ni, boleh juga dikaitkan dengan masalah kulit secara keseluruhan. Yelah kan, lepas je ambil supplement yang boleh membantu merawat sel-sel dalam badan dan supplement yang boleh menjadi penggalak kepada pembentukan kolagen dalam badan, terus je kulit muka dia bersih tanpa jerawat halus dan kulit menjadi lembut. 

Nak tahu apa supplement yang sesuai? Cara makan yang akan menyerap nutrisi supplement semaksimum mungkin? Hubungi saya. InsyaAllah akan diterangkan dengan lebih lanjut.

Semua maklumat, keterangan produk serta testimoni pengguna yang disiarkan bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Dinasihatkan untuk berjumpa doktor/pakar perubatan jika anda menghidapi sebarang penyakit untuk tujuan konsultasi, diagnosis dan rawatan susulan.

Berminat untuk membeli produk Shaklee di atas? Atau berminat untuk membeli mana-mana produk Shaklee?

Penghantaran secara percuma atau COD di kawasan:
- Sungai Udang Klang,
- Telok Gadong,
- Kampung Delek,
- Teluk Pulai dan kawasan sekitarnya.

Hubungi saya segera. Anda akan dapat konsultasi cara makan yang betul dengan menjadi customer saya.

Nisha
Call/Whatsapp : 012-5425600
Shaklee ID : 912861

Saturday, 24 September 2016

Beza emas dulu dan emas sekarang.....

Rasanya bila sebut emas, semua orang tahu.. logam berharga, dikenali dan laku seluruh dunia. 

Zaman dulu... pemakaian barang perhiasan emas adalah satu kemestian bagi orang perempuan sebagai simbol kecantikan dan kekayaan sebab nilai dia yang berharga dan boleh diwarisi. 

Tetapi zaman sekarang, pemakaian barang perhiasan emas berlebihan dah tak sesuai.. sebab .. faktor keselamatan .. kadar jenayah yang tinggi. 

Jadi emas sekarang digunakan sebagai pelaburan, pelindung harta dan pengelak kebocoran wang.
Setuju tak dengan saya?☺ 

Sifat emas ni sangat unik sebenarnya.. sebab emas sentiasa berharga, dikenali dan laku diseluruh dunia, kalis inflasi, tak dapat dibinasa walaupun terbakar @ bencana alam

Jadi, rasa-rasa nya boleh tak menjadikan emas sebagai aset penting penyimpan nilai kekayaan yang unggul.

Setuju ke setuju.... ๐Ÿ’ต๐Ÿ’ต๐Ÿ’ต๐Ÿ’ต๐Ÿ’ต 
*** tak ada gambar emas, gambar duit pun boleh lah ***

Tips emas credit ke : FB Mustaqim Mohamed.



Nisha.
p/s: saya ada jual emas....

Thursday, 22 September 2016

Memang mengejutkan hasil dari supplement Shaklee.

Assalamua'laikum....

Wowww.... semalam je ada 3 testimoni yang saya share dari pengguna tegar Energizing soy protein dan vitamin C dari produk Shaklee.

Ketiga-tiga testimoni tu share tentang hasil kulit yang cantik dan sihat.

Kenapa ramai yang dengan senang hati secara sukarela memberi testimoni yang positif pasal dua produk ni. Sebab nya mereka sangat yakin dan percaya tentang keberkesanan produk Shaklee ni untuk jangka masa panjang.

Kiranya, kita tak perlu risau lah pasal tiba-tiba produk Shaklee bagi effect teruk pada kita ke, atau produk Shaklee memudaratkan dikemudian hari ke. Sebabnya Shaklee ada pakar-pakar yang sentiasa memantau kualiti produk mereka. Kalau ada apa-apa masalah pun, email je ke mereka. Pasti mereka akan response dengan penuh confidence.

Kulit cantik dengan Shaklee.


Untuk yang mempunyai masalah kulit seperti gambar kat atas ni, whatssap saya. InsyaAllah saya akan bantu.

Semua maklumat, keterangan produk serta testimoni pengguna yang disiarkan bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Dinasihatkan untuk berjumpa doktor/pakar perubatan jika anda menghidapi sebarang penyakit untuk tujuan konsultasi, diagnosis dan rawatan susulan.

Berminat untuk membeli produk Shaklee di atas? Atau berminat untuk membeli mana-mana produk Shaklee?

Penghantaran secara percuma atau COD di kawasan:
- Sungai Udang Klang,
- Telok Gadong,
- Kampung Delek,
- Teluk Pulai dan kawasan sekitarnya.

Hubungi saya segera. Anda akan dapat konsultasi cara makan yang betul dengan menjadi customer saya.

Nisha
Call/Whatsapp : 012-5425600
Shaklee ID : 912861

Tips tabungan emas-ilmu kewangan peribadi.

Tips EMAS
ilmu kewangan peribadi ๐Ÿ“
••••••••••••••••

๐Ÿ”‘kita mesti ada satu simpanan yang dinamakan “simpanan untuk dilupakan” (forgotten saving). SIMPAN dan LUPA.

๐Ÿ”‘Tak tahu berapa jumlah simpanan semasa. Tahu-tahu, tabungan dah banyak bila kita cek 2, 3 tahun akan datang! Ah… yang ini lah saya payah sikit ni.

๐Ÿ”‘Kekadang, saya fikir nak ‘buang’ jer buku akaun tu. Ataupun nak poskan jer buku akaun bank tu balik kampung. Supaya saya tak tahu berapa jumlah semasa, dan menyulitkan untuk buat pengeluaran.

๐Ÿ˜ƒMelupakan Simpanan Dengan Emas
••••••••••••••••••••

๐Ÿ”Jadi, dengan cara beli emas, sikit sebanyak dapat jadikan sebagai simpanan yang dilupakan. 

๐Ÿ”Kita akan tak tahu berapa jumlah simpanan yang ada. Yang kita tahu, berapa keping gold bar dan dinar emas yang kita ada. 

๐Ÿ”Dan mungkin satu hari nanti bila asyik je simpan² n tambah emas, kita pun tak tahu berapa banyak emas yang kita dah beli.

๐Ÿ”Ada jer duit lebih, kita beli gold bar atau dinar, dan campak jer dalam safe deposit box ๐Ÿ“ซ

๐Ÿ”Bila cukup “haul zakat” nanti, baru buka dan cek balik berapa ketul emas yang kita ada untuk keluarkan zakat simpanan emas.

๐Ÿ”Sejak mulakan tabiat menyimpan emas, kita akan rasa kita tak banyak duit. Dan tak terfikir nak beli itu dan ini sebab ‘tak ada’ duit dalam buku akaun bank.

๐Ÿ”Kita cuma ada emas dan duit tunai yang cukup-cukup sebagai simpanan kecemasan.

Jom join saya buat tabungan emas. Syok! 

#satubulansatugram


Tips emas credit ke : FB Mustaqim Mohamed

Produk Shaklee boleh buat orang lupa usia sebenar mereka...

Assalamua'laikum...

Saya rasa kalau saya tanya setiap orang, siapa yang yakin food intake dia setiap hari adalah sangat sihat, saya rasa lah majoriti mesti akan jawab 50-50. Zaman sekarang serba moden dan canggih ni, terlalu banyak processed food yang mudah dan senang nak dapat.

Saya ambil contoh diri saya lah ye. Walaupun hampir setiap hari saya sediakan sendiri makanan di rumah, tapi bahan-bahan yang digunakan ada yang dari makanan dalam tin, makanan yang dijerukkan atau preserved food. 

Itu belum lagi datang waktu malas saya, kami sekeluarga akan makan kat kedai je. Dah tentu kami tak nampak bahan-bahan yang digunakan bersih atau tidak, sumber makanan tu yang fresh atau minyak yang digunakan utk memasak tu tak pernah ganti ke.

So inilah antara penyumbang toksin dalam badan makin bermaharajalela. Lepas tu mula lah cerita berat badan makin naik walau jaga makan dan exercise, badan makin sembab dan kulit kusam berjerawat.

Waktu ni lah pentingnya pilih supplement yang tepat untuk nyah kan segala toksin yang bermaharajalela tu. Macam adik manis dalam gambar kat bawah ni. Mengambil supplement yang tinggi anti-oksidan boleh meng nyah kan (apa bahasa saya ni ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚) segala "kotoran" degil dalam badan. Selepas tu, ambil sekali supplement yang boleh repair sel-sel mati dan rosak. Baru lah nampak awet muda. Bukan setakat kulit je cantik, badan pun jadi lebih sihat sebab imun sistem badan pun akan meningkat.


Kulit cantik dengan Shaklee.


Semua maklumat, keterangan produk serta testimoni pengguna yang disiarkan bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Dinasihatkan untuk berjumpa doktor/pakar perubatan jika anda menghidapi sebarang penyakit untuk tujuan konsultasi, diagnosis dan rawatan susulan.

Berminat untuk membeli produk Shaklee di atas? Atau berminat untuk membeli mana-mana produk Shaklee?

Penghantaran secara percuma atau COD di kawasan:
- Sungai Udang Klang,
- Telok Gadong,
- Kampung Delek,
- Teluk Pulai dan kawasan sekitarnya.

Hubungi saya segera. Anda akan dapat konsultasi cara makan yang betul dengan menjadi customer saya.

Nisha
Call/Whatsapp : 012-5425600
Shaklee ID : 912861

Kulit licin bebas jerawat dan bersih dari parut hitam.

Assalamua'laikum.

Untuk kulit yang berjerawat, supplement Shaklee yang bagus ialah alfalfa, vitamin C dan vitamin E.

Penting nya dengan mengambil ketiga-tiga supplement ni serentak kerana ia bukan sahaja akan menghilangkan jerawat tetapi ia juga akan bertindak untuk mencantikkan kulit dan jadi lebih sihat.

Bagaimana ketiga-tiga supplement ni berfungsi? Meh whatssap saya. Nanti saya explain. Saya akan guide cara makan yang betul untuk mendapatkan hasil yang maksimum.


Kulit cantik dengan Shaklee.

Semua maklumat, keterangan produk serta testimoni pengguna yang disiarkan bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Dinasihatkan untuk berjumpa doktor/pakar perubatan jika anda menghidapi sebarang penyakit untuk tujuan konsultasi, diagnosis dan rawatan susulan.

Berminat untuk membeli produk Shaklee di atas? Atau berminat untuk membeli mana-mana produk Shaklee?

Penghantaran secara percuma atau COD di kawasan:
- Sungai Udang Klang,
- Telok Gadong,
- Kampung Delek,
- Teluk Pulai dan kawasan sekitarnya.

Hubungi saya segera. Anda akan dapat konsultasi cara makan yang betul dengan menjadi customer saya.

Nisha
Call/Whatsapp : 012-5425600

Shaklee ID : 912861

Jerawat dan jeragat semuanya hilang sebab Shaklee.

Assalamua'laikum...

Hari ni saya nak cerita pasal kulit cantik je... Sangat seronok tau kalau kulit kita cantik dan sihat. Rasa lebih yakin dan bersemangat bangun pagi setiap hari. Betul tak ? Hehehehe...

Nak dapat kulit yang cantik dan sihat macam dalam gambar kat bawah ni, saya cadangkan ambil lah supplement Shaklee.

Gabungan ketiga-tiga supplement ni akan membantu memperbaharui sel kulit yang baru, anti-oksidan yang tinggi menghalang jerawat dari terus keluar dan bertindak sebagai penggalak untuk kolagen kulit kita.

Kalau nak tahu kenapa pilih energizing soy protein, vitamin C dan vitamin E dari Shaklee, dan macam mana setiap satu supplement Shaklee ni berfungsi, whatssap saya. Saya akan cerita dengan panjang lebar.


Kulit cantik dengan Shaklee.


Semua maklumat, keterangan produk serta testimoni pengguna yang disiarkan bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Dinasihatkan untuk berjumpa doktor/pakar perubatan jika anda menghidapi sebarang penyakit untuk tujuan konsultasi, diagnosis dan rawatan susulan.

Berminat untuk membeli produk Shaklee di atas? Atau berminat untuk membeli mana-mana produk Shaklee?

Penghantaran secara percuma atau COD di kawasan:
- Sungai Udang Klang,
- Telok Gadong,
- Kampung Delek,
- Teluk Pulai dan kawasan sekitarnya.

Hubungi saya segera. Anda akan dapat konsultasi cara makan yang betul dengan menjadi customer saya.

Nisha
Call/Whatsapp : 012-5425600
Shaklee ID : 912861

Wednesday, 14 September 2016

Tips untuk buat korban dengan menggunakan simpanan emas.

Assalamua'laikum.......

Anda tahu tak??? ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ

Dengan 1 gram 1 bulan, anda mampu buat korban setiap tahun bila menjelang raya haji..

Pelik tak..ada gaji tetap tapi bila sampai time korban je duit tak tau hilang ke mana..

Meh saya tunjuk cara² supaya boleh buat korban setiap tahun dengan konsisten 1 gram 1 bulan..

Harga 1 bahagian lembu dan 1 ekor kambing sekarang sama dgn 1 dinar yang berat 4.25gram kan²..

Start bulan ni simpan 1 gram 1 bulan.. Sampai raya haji tahun depan anda akan ada 12 gram.. Wow!..

Guna la untuk korban dengan menjual emas yg ada dalam 4-5 gram..dapat duit buat korban.. ๐Ÿ˜Š

Simpanan emas masih ada lagi 12-5 = 7gram.. ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

Cuba bayangkan..kalau kita konsisten 5 tahun.. 5 tahun dapat buat korban..emas pon ada lagi 7g x 5 tahun = 35 gram..

Best tak??... 1 gram 1 bulan bukan untuk dunia semata²..

Renung² kan selamat beramal..๐Ÿ˜‡✌️


Tips emas credit ke: FB Mustaqim Mohamed

Monday, 5 September 2016

Kulit lebih cantik dan sihat. Kulit kusam pun hilang.




Vitamin C ada banyak kelebihan. Biasanya orang ambil untuk membantu melawan jangkitan penyakit dan meningkatkan sistem imun badan. Tetapi jika diamalkan dengan konsisten, ia juga membantu mencantikkan kulit sebab vitamin C membantu dalam pembentukan kolagen di dalam badan.





Pentingnya kolagen di dalam badan, bukan setakat untuk cantik kan kulit tetapi kolagen juga penting mengurangkan sakit2 sendi, kuku menjadi sihat, rambut menjadi kuat dan sihat dan banyak lagi....




Semua maklumat, keterangan produk serta testimoni pengguna yang disiarkan bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Dinasihatkan untuk berjumpa doktor/pakar perubatan jika anda menghidapi sebarang penyakit untuk tujuan konsultasi, diagnosis dan rawatan susulan.

Berminat untuk membeli produk Shaklee di atas? Atau berminat untuk membeli mana-mana produk Shaklee?

Penghantaran secara percuma atau COD di kawasan:
- Sungai Udang Klang,
- Telok Gadong,
- Teluk Pulai dan kawasan sekitarnya.

Hubungi saya segera. Anda akan dapat konsultasi cara makan yang betul dengan menjadi customer saya.

Nisha
Call/Whatsapp : 012-5425600
Shaklee ID : 912861

Friday, 12 August 2016

Korang tau tak ada banyak kelebihan Ostematrix Shaklee....

Assalamua'laikum................

Korang tau tak Ostematrix Shaklee juga berfungsi untuk penghidap insomnia dan buasir kerana magnesium di dalamnya dapat memperbaiki keadaan tekanan serta merehatkan otot dan saraf.

Ambil Ostematrix Shaklee sebelum tidur dan anda akan rasa kelainan nya bila bangun waktu pagi nanti. Badan rasa lebih ringan dan segar. Sangat bagus kepada yang sering keletihan dan sukar untuk tidur malam.




Semua maklumat, keterangan produk serta testimoni pengguna yang disiarkan bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Dinasihatkan untuk berjumpa doktor/pakar perubatan jika anda menghidapi sebarang penyakit untuk tujuan konsultasi, diagnosis dan rawatan susulan.

Berminat untuk membeli produk Shaklee di atas? Atau berminat untuk membeli mana-mana produk Shaklee?

Penghantaran secara percuma atau COD di kawasan:
- Sungai Udang Klang,
- Telok Gadong,
- Teluk Pulai dan kawasan sekitarnya.

Hubungi saya segera. Anda akan dapat konsultasi cara makan yang betul dengan menjadi customer saya.

Nisha
Call/Whatsapp : 012-5425600
Shaklee ID : 912861

Thursday, 11 August 2016

Testimoni Ostematrix Shaklee - Hilang sakit lutut...

Assalamua'laikum............

Kalau baca entry saya sebelum ni, Ostematrix Shaklee ni sangat berbaloi untuk ibu2 yang sedang mengandung..... Tapi sebenarnya ada banyak lagi kelebihan Ostematrix Shaklee ni.

Dengan gabungan 2 produk Shaklee yang lain, Omega Guard Shaklee dan AJHT Shaklee, masalah sakit lutut pun boleh berkurang... Alhamdulillah.....






Perlu diingatkan, testimoni produk di atas adalah perkongsian dari pengalaman dan cadangan dari pengguna Shaklee. Semua maklumat, keterangan produk serta testimoni pengguna yang disiarkan bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Dinasihatkan untuk berjumpa doktor/pakar perubatan jika anda menghidapi sebarang penyakit untuk tujuan konsultasi, diagnosis dan rawatan susulan. 

Berminat untuk membeli produk Shaklee di atas? Atau berminat untuk membeli mana-mana produk Shaklee?

Penghantaran secara percuma atau COD di kawasan:
- Sungai Udang Klang,
- Telok Gadong,
- Teluk Pulai dan kawasan sekitarnya.

Hubungi saya segera. Anda akan dapat konsultasi cara makan yang betul dengan menjadi customer saya.

Nisha
Call/Whatsapp : 012-5425600
Shaklee ID : 912861

Wednesday, 10 August 2016

Testimoni Ostematrix Shaklee - Sembelit dan cramp waktu mengandung...

Assalamua'laikum.............

Memang berbaloi-baloi ambil Ostematrix Shaklee waktu mengandung ni. Cuba baca cerita kakak kat bawah ni.....

Mengandung kali ni memberi banyak kesan positif. Masalah sembelit dan cramp kaki berkurang berbanding mengandungkan anak yang sebelum tu.

Berbaloi kalau nak cuba Ostematrix Shaklee pada bulan ni. Ada harga special tau......





Perlu diingatkan, testimoni produk di atas adalah perkongsian dari pengalaman dan cadangan dari pengguna Shaklee. Semua maklumat, keterangan produk serta testimoni pengguna yang disiarkan bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Dinasihatkan untuk berjumpa doktor/pakar perubatan jika anda menghidapi sebarang penyakit untuk tujuan konsultasi, diagnosis dan rawatan susulan. 

Berminat untuk membeli produk Shaklee di atas? Atau berminat untuk membeli mana-mana produk Shaklee?

Penghantaran secara percuma atau COD di kawasan:
- Sungai Udang Klang,
- Telok Gadong,
- Teluk Pulai dan kawasan sekitarnya.

Hubungi saya segera. Anda akan dapat konsultasi cara makan yang betul dengan menjadi customer saya.

Nisha
Call/Whatsapp : 012-5425600
Shaklee ID : 912861

Tuesday, 9 August 2016

Testimoni Ostematrix - gusi berdarah waktu mengandung....

Assalamua'laikum...............

Entry kali ni tak ada lah nak menyokong semua orang supaya jangan minum susu. Tapi.............ada je orang yang memang tak boleh nak telan susu kan..... Macam ada orang tak boleh makan buah durian, bau durian pun tak boleh.....hehehehe....sebab kita semua berbeza dan unik....

Jadi, pada yang memerlukan kalsium tambahan, dan tak tahu dah nak dapat kan sumber kalsium tu dari mana, jom try Ostematrix Shaklee.

Berbaloi kepada sesiapa yang nak cuba beli bulan ni sebab ada harga special punya....





Perlu diingatkan, testimoni produk di atas adalah perkongsian dari pengalaman dan cadangan dari pengguna Shaklee. Semua maklumat, keterangan produk serta testimoni pengguna yang disiarkan bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Dinasihatkan untuk berjumpa doktor/pakar perubatan jika anda menghidapi sebarang penyakit untuk tujuan konsultasi, diagnosis dan rawatan susulan. 

Berminat untuk membeli produk Shaklee di atas? Atau berminat untuk membeli mana-mana produk Shaklee?
Penghantaran secara percuma atau COD di kawasan:
- Sungai Udang Klang,
- Telok Gadong,
- Teluk Pulai dan kawasan sekitarnya.

 Hubungi saya segera. Anda akan dapat konsultasi cara makan yang betul dengan menjadi customer saya.

Nisha.
Call/Whatsapp : 012-5425600
Shaklee ID : 912861

Friday, 17 June 2016

Testimoni Vivix Shaklee - membantu mengawal menses dan membantu mengecutkan cyst.



Lagi testimoni best dari pengguna Vivix Shaklee. Kitaran haid nya dah jadi 30 hari dan yang best cyst nya dah mengecut. Alhamdulillah......


Testimoni Vivix Shaklee.


Perlu diingatkan, testimoni produk di atas adalah perkongsian dari pengalaman dan cadangan dari pengguna Shaklee. Semua maklumat, keterangan produk serta testimoni pengguna yang disiarkan bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Dinasihatkan untuk berjumpa doktor/pakar perubatan jika anda menghidapi sebarang penyakit untuk tujuan konsultasi, diagnosis dan rawatan susulan. 

Berminat untuk membeli produk Shaklee di atas? Atau berminat untuk membeli mana-mana produk Shaklee? 
Penghantaran secara percuma atau COD di kawasan Sungai Udang Klang, Telok Gadong, Teluk Pulai dan kawasan sekitarnya. 
 Hubungi saya segera. Anda akan dapat konsultasi cara makan yang betul dengan menjadi customer saya. 


 Nisha.
Call/Whatsapp : 012-5425600.
Shaklee ID : 912861.

Thursday, 16 June 2016

17 kesilapan kerap dan biasa dilakukan dalam bulan Ramadhan.



Hari ni saya nak kongsikan 17 perkara yang biasa dilakukan sepanjang bulan Ramadhan. Semoga selepas baca perkongsian dari Dr. Zaharuddin Abd Rahman, harapnya kita berubah ke arah yang lebih baik supaya kita mendapat keberkatan dan rahmat di dalam bulan Ramadhan kali ni.


17 kesilapan kerap dan biasa dilakukan dalam bulan Ramadhan.

Dalam banyak2 perkara di atas ni, saya lebih tertarik dengan *Tidak memperbanyakkan doa tatkala berpuasa dan berbuka*. Alangkah ruginya kita tidak mengambil bulan Ramadhan yang barakah ni untuk memperbanyakkan berdoa. Tips dari saya, buat list atau ayat doa2 yang kita nak minta pada Allah S.W.T.  List kan sahaja dan minta saja pada Allah tanpa ragu2. Kerana dia lebih mengetahui adakah kita layak atau tidak. Tak perlu pikir2.....



Wednesday, 15 June 2016

9 punca gastrik yang patut anda tahu dan elakkan.

Kalau dulu2 dalam bulan puasa kita selau dengar masalah gastrik. Tetapi sekarang dah tak dengar sangat. Sebab nya saya percaya ramai yang dah mula ambil langkah berjaga-jaga. Ramai yang dah mula kongsi DO's and DONT's di bulan puasa untuk yang ada masalah gastrik. Mari kita baca perkongsian dari #iM4Uprihatin.


9 punca gastrik yang patut anda tahu.

Daripada 9 perkara di atas, saya berminat nak mengupas perkara nombor 7.
*Stress/tekanan emosi - Apabila berada dalam keadaan stress, kebiasaannya perut akan merembeskan asid dengan banyak.*
Jadi untuk mengelakkan kita suffer dengan masalah gastrik di dalam bulan puasa ni terutamanya, bukan setakat makanan je yang patut kita pantau tetapi stress/tekanan juga patut kita kawal. Kalau nak suruh elakkan macam tak logik pulak kan.....
hehehehehhehe............









Tuesday, 14 June 2016

Makan makanan yang Halal......




Rasa malas melakukan kebaikan? Semaklah makanan kita. Apa status makanan yang pernah masuk ke dalam perut kita? Memakan makanan yang halal akan melahirkan insan yang baik akhlaknya. 

"Wahai rasul-rasul, makanlah daripada benda-benda yang baik, dan kerjakanlah amal-amal soleh, sesungguhnya Aku Maha Mengetahui akan apa yang kamu kerjakan."

[Surah AL-Mukminun, ayat 51] 



Petikan ayat di atas saya ambil dari buku;  
#SOUND DIRECT. "TAZKIRAH-TAZKIRAH PANAS...KALAU BOLEH LENA, CUBALAH!"
Buku ini ditulis oleh Ustaz Haji Abdullah Khairi bin Haji Haroon.

Memang tersentap jap. Konon2 nak baca buku ni sementara tunggu mood nak buat kerja. Terus terpikir pikir....


Hurrmmmmm.............

Monday, 13 June 2016

Butang baju melayu - mutiara asli Sabah dan batu swarovski.




Hari ni perlu pos 4 kotak butang baju melayu ke Bangsar. Puan ni beli sampai 4 kotak terus. Alhamdulillah....

Untuk sesiapa yang masih lagi mencari butang baju melayu atau kerongsang atau hijab pin, masih boleh dapatkan dari saya segera. Sementara masih ada stok lagi ni. Kalau yang memerlukan untuk dipakai dipagi raya, perlu order sekarang. Sementara pejabat pos masih boleh buat penghantaran sebelum raya. Kalau lambat nanti nangis tepi bucu katil je lah pagi raya sebab tak dapat pakai butang yang cantik nih. Hehehehehe......

Terima kasih sebab membeli dengan saya. Saya jual dengan harga yang sekian ye......

Yang lain2 tu tak kan tengok2 aje. Jom beli dengan saya. Percuma kos penghantaran dengan pembelian 4 kotak ke atas untuk butang baju melayu.

Nak tengok gambar yang lain2, boleh klik link kat bawah ni ye.......






Dalam masa yang sama, kalau anda berminat untuk membeli mana-mana produk Shaklee, boleh lah menghubungi saya nombor di bawah ni.
Penghantaran secara percuma atau COD di kawasan Sungai Udang Klang, Telok Gadong, Teluk Pulai dan kawasan sekitarnya.
 Hubungi saya segera. Anda akan dapat konsultasi cara makan yang betul dengan menjadi customer saya.


 Nisha.
Call/Whatsapp : 012-5425600.
Shaklee ID : 912861

Sunday, 12 June 2016

Testimoni Shaklee - Berjaya menyusukan bayi pra matang yang lahir diusia 32 minggu.

Siapa kata kalau bersalin baby tak cukup bulan tak boleh nak bagi anak susu badan sendiri. Nah...cuba tengok video kat bawah ni. Dalam keadaan yang masih berpantang, anak dalam NICU, ibu ini tetap boleh menjaga baby nya dan berjaya menyusukan baby dengan susu badan sendiri.






Nak tahu apa set berpantang dan set menyusu Shaklee? Cepat call atau whatssap saya, 012-5425600.


Perlu diingatkan, testimoni produk di atas adalah perkongsian dari pengalaman dan cadangan dari pengguna Shaklee. Semua maklumat, keterangan produk serta testimoni pengguna yang disiarkan bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Dinasihatkan untuk berjumpa doktor/pakar perubatan jika anda menghidapi sebarang penyakit untuk tujuan konsultasi, diagnosis dan rawatan susulan. 

Berminat untuk membeli produk Shaklee di atas? Atau berminat untuk membeli mana-mana produk Shaklee? Penghantaran secara percuma atau COD di kawasan Sungai Udang Klang, Telok Gadong, Teluk Pulai dan kawasan sekitarnya.

 Hubungi saya segera. Anda akan dapat konsultasi cara makan yang betul dengan menjadi customer saya.


Nisha 
Call/Whatsapp : 012-5425600 
Shaklee ID : 912861

Saturday, 11 June 2016

Energizing soy protein (ESP) Shaklee.


Energizing soy protein Shaklee atau ESP Shaklee ada banyak kelebihan. Yang lagi best boleh diambil oleh semua orang. Tak kira lah sedang mengandung ke, sedang dalam berpantang ke, sedang menyusukan anak ke, orang yang sedang diet nak kurus ke, orang yang sedang diet nak gemuk ke...... Semua pun boleh. Sebab nya ESP Shaklee ni dihasilkan dari "non-GMO" soya. Atau bahasa melayu nya, soya yang terhasil secara semulajadi tanpa diubah genetik nya.
Bekas nya kedap udara. Dah habis ESP ni, bekas nya boleh digunakan untuk isi makanan lain. Berbaloi kan......


Nah.....ini testimoi pengguna tegar ESP Shaklee. Diambil dengan konsisten insyaAllah memberikan hasil yang positif.

Perlu diingatkan, testimoni produk di atas adalah perkongsian dari pengalaman dan cadangan dari pengguna Shaklee. Semua maklumat, keterangan produk serta testimoni pengguna yang disiarkan bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Dinasihatkan untuk berjumpa doktor/pakar perubatan jika anda menghidapi sebarang penyakit untuk tujuan konsultasi, diagnosis dan rawatan susulan. 

Berminat untuk membeli produk Shaklee di atas? Atau berminat untuk membeli mana-mana produk Shaklee? Penghantaran secara percuma atau COD di kawasan Sungai Udang Klang, Telok Gadong, Teluk Pulai dan kawasan sekitarnya.

 Hubungi saya segera. Anda akan dapat konsultasi cara makan yang betul dengan menjadi customer saya.


Nisha 
Call/Whatsapp : 012-5425600 
Shaklee ID : 912861

Saturday, 7 May 2016

Testimoni set kurus sihat dan cantik dengan Shaklee.


Assalamua'laikum.... Lama nya saya tak update blog. Hehehehehe......

Entry kali ni saya nak cerita pasal kurus dengan produk Shaklee. 

Alfalfa Shaklee, Lecithin Shaklee dan Her-Lax Shaklee memang superb dan sangat berkesan untuk turunkan berat badan dan kurangkan ukur lilit badan (inch loss). 

Ketiga-tiga produk Shaklee ni memang sangat berbaloi dan tidak mengecewakan (ini cerita dari pengalaman sendiri tau....ngehngehngeh....)

Dalam masa yang sama, ramai lagi pengguna yang turut berpuas hati dengan 3 produk di atas.




Perlu diingatkan, testimoni produk di atas adalah perkongsian dari pengalaman dan cadangan dari pengguna Shaklee. Semua maklumat, keterangan produk serta testimoni pengguna yang disiarkan bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Dinasihatkan untuk berjumpa doktor/pakar perubatan jika anda menghidapi sebarang penyakit untuk tujuan konsultasi, diagnosis dan rawatan susulan. 

Berminat untuk membeli produk Shaklee di atas? Atau berminat untuk membeli mana-mana produk Shaklee? Penghantaran secara percuma atau COD di kawasan Sungai Udang Klang, Telok Gadong, Teluk Pulai dan kawasan sekitarnya. 

 Hubungi saya segera. Anda akan dapat konsultasi cara makan yang betul dengan menjadi customer saya. 


 Nisha.  
Call/Whatsapp : 012-5425600 
 Shaklee ID : 912861

Wednesday, 16 March 2016

Assalamua'laikum.


Saya ada menjual kerongsang dan hijab pin mutiara asli Sabah.......

Sangat cantik untuk dipadankan dengan butang baju melayu mutiara asli Sabah juga......




Hijab pin mutiara asli Sabah.
Hijab pin mutiara asli Sabah...

Kerongsang mutiara asli Sabah.
Kerongsang mutiara asli Sabah.



Kesemua kerongsang dan hijab pin ni ada stoks di tangan saya. Sesiapa yang tinggal di kawasan Kampung Delek, Sungai Udang Klang, Teluk Pulai, Jalan Yadi dan telok Gadong; saya boleh COD kerongsang dan hijab pin ni ke rumah anda.

Atau kalau anda nak tengok2 dan belek2 dulu pun boleh. Jom kita jumpa di mana2 kedai di Simpang Empat, Sungai Udang Klang.


Nak tahu lebih lanjut? Atau nak tengok butang2 ni secara live?  hehehehhehe....

Call saya.

Nisha.
Call/Whatssap : 012-5425600


Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee sangat bagus untuk dapat saiz badan ideal.

Assalamua'laikum.

ESP Shaklee tengah murah sangat2 bulan March 2016 ni. Sesiapa yang nak cuba khasiat ESP ni patut cuba beli bulan ni.


Energizing soy protein (ESP) Shaklee
Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee.

Testimoni ESP Shaklee untuk kurus.
Testimoni dari pengguna yang konsisten mengamalkan ESP Shaklee.


Bukan setakat boleh hilangkan ukur lilit badan (inch loss), tapi kulit makin cantik dan parut makin pudar. Dalam masa yang sama teringin nak makan kudap2 makanan ringan pun berkurang sebab kurang rasa lapar diantara waktu makan.




Perlu diingatkan, testimoni produk di atas adalah perkongsian dari pengalaman dan cadangan dari pengguna Shaklee. Semua maklumat, keterangan produk serta testimoni pengguna yang disiarkan bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Dinasihatkan untuk berjumpa doktor/pakar perubatan jika anda menghidapi sebarang penyakit untuk tujuan konsultasi, diagnosis dan rawatan susulan. 

Berminat untuk membeli produk Shaklee di atas? Atau berminat untuk membeli mana-mana produk Shaklee? Penghantaran secara percuma atau COD di kawasan Sungai Udang Klang, Telok Gadong, Teluk Pulai dan kawasan sekitarnya.

Hubungi saya segera. Anda akan dapat konsultasi cara makan yang betul dengan menjadi customer saya.


Nisha.
Call/Whatsapp : 012-5425600.
Shaklee ID : 912861

Tuesday, 15 March 2016

Butang baju melayu, hijab pin dan kerongsang.

Butang baju melayu, hijab pin dan kerongsang mutiara asli Sabah.......
Boleh bergaya sedondon dengan pasangan anda.....



Kerongsang mutiara asli Sabah.
Kerongsang mutiara asli Sabah.

Hijab pin mutiara asli Sabah.
Hijab pin mutiara asli Sabah.

Butang baju melayu mutiara asli Sabah.
Butang baju melayu mutiara asli Sabah.


Butang baju melayu batu Swarovski.
Butang baju melayu batu swarovski.


Kesemua butang baju melayu, kerongsang dan hijab pin ni ada stoks di tangan saya. Sesiapa yang tinggal di kawasan Kampung Delek, Sungai Udang Klang, Teluk Pulai, Jalan Yadi dan telok Gadong; saya boleh COD butang baju melayu, kerongsang dan hijab pin ni ke rumah anda.

Atau kalau anda nak tengok2 dan belek2 dulu pun boleh. Jom kita jumpa di mana2 kedai di Simpang Empat, Sungai Udang Klang.


Nak tahu lebih lanjut? Atau nak tengok butang2 ni secara live?  hehehehhehe....

Call saya.

Nisha.
Call/Whatssap : 012-5425600

Jalan Straits View, Taman Tasek, Johor Bahru.


Dah lama gambar2 ni sebenarnya. Gambar2 ni diambil masa kami ke Johor Bahru tahun lepas. Hehehehe...........Baru berkesempatan nak letak dalam blog.

Selepas makan malam, memandangkan tak da apa nak dibuat, kami pun jalan-jalan lah sekitar bandar Johor Bahru. Tengah dok pusing-pusing tu, ternampak lah orang ramai duk berkumpul kat sini. 


Kakak nya dah mengantuk tu. Tapi adik lagi 2 orang tu excited tengok air pancut berlampu-lampu tu.



Gambar berlatar belakangkan sebuah kondominium mewah.



Memang tak ada apa yang boleh dibuat pun kat sini. Cuma duduk sambil tengok anak2 berlari-lari. Tapi yang kecik kenit tu nak kena ikut selalu. Sambil berlari-lari dia akan berhenti untuk celup kan tangan kat dalam air tu. 



Tempat untuk orang ambil gambar kenangan berlatar belakangkan air pancut.



Air pancut sambil lampu2 bertukar warna.



Maafkanlah photographer yang kalut ambil gambar sambil mata curi2 tengok si kecik kenit. Hehehehe.......



Cantik jugak lampu2 ni kan....



Dah tukar jadi warna biru pulak.



Warna hijau pulak.....



Tak tahu nak tulis apa dah.....



Pun tak tahu nak tulis apa jugak....



Ini replika kat sebelah nya. Saya pun tak pasti apa benda ni. Ada jugak tanya orang2 yang ada kat situ. Diorang pun tak pasti. Huhuhuhuhu......



Ok....malam tu kami pulang ke hotel dengan perut kenyang dan hati senang. Anak2 pulak diorang keletihan berlari-lari dan sampai hotel terus tidur.


Bye................