Sunday, 15 December 2013

Pengalaman merawat sakit sendi yang berkesan.

Saya tak pernah mengalami masalah sendi. Dan saya mmg tak pernah lah try mkn AJHT ni. Tapi saya ada pengalaman menjual set sendi AJHT. 

Saya pernah jual pada 2 orang customer. Seorang tu wanita berumur dlm lingkungan 40-an dan yang seorang lagi tu dlm lingkungan 60-an.

Jom saya cerita pengalaman menjual AJHT ni pada wanita yang berumur dlm lingkungan 40-an ni. Cerita nya, suami kakak ni yang call. Dia memang terus minta nak beli AJHT untuk isteri dia. Kata nya dia dpt info pasal produk ni dari blog salah seorang SID. Nak cuba untuk isteri dia yang ada masalah sakit lutut. Ok, petang tu saya hantar ke rumah. Memang saya nampak kakak ni payah nk berjln dan tgn nya pun mcm payah nk digerak kan. So, saya advice amik sebiji pagi dan sebiji mlm sblm tido. Slps 3 hari, saya follow up ngan kakak tu. Dia kata makin teruk. Tgn susah nak digerak kan dan jari jemari bengkak. Saya call nutritionist Shaklee untuk dpt kan advice. Rupanya saya sepatut nya kena advice customer tu utk ambil omega guard sekali. Masalah tgn susah nk digerak kan dan jari jemari yg bengkak tu tanda healing crisis. Tindak balas dengan AJHT telah menyebabkan timbul masalah keradangan. Dengan mengambil Omega guard Shaklee boleh berfungsi sebagai anti keradangan. 

Pengalaman menjual pada mak cik yg berumur dlm 60-an plak, anak mak cik ni yang call bertanya. Dia sedang mencari produk yang boleh membantu menguat kan lutut emak dia yang bakal mengerjakan haji lagi 3 bln pada waktu itu. Saya ada advice untuk tambah omega guard dan saya pun ada explain pengalaman customer yg sblm ni. Tapi dia nk try dulu AJHT. Dan slps semggu, saya follow up mak cik ni semakin payah dan sakit nak ber jalan. So, kesimpulan yg saya buat, next time kalau nak suggest AJHT mesti sekali dengan Omega Guard.

Next, saya bagi emak saya try AJHT plak. Tapi, saya cuma advice emak saya untuk ambil  sebiji sehari sebelum tido. Dalam masa yang sama jugak, emak saya ada ambil GLA Shaklee, sebiji sehari setiap pagi. Dan alhamdulillah, emak saya tidak ada mengalami healing crisis dan lenguh2 lutut dia pun berkurang. Ini sebab GLA juga berfungsi sebagai anti radang untuk masalah sakit sendi.




Friday, 29 November 2013

Diabetes/kencing manis vs Vivix Shaklee...

Assalamua'laikum dan salam sejahtera......

Diabetis atau biasanya di sebut sakit kencing manis. Adalah penyakit yang sangat popular di Malaysia. Sehinggakan kanak2 yang masih ber sekolah rendah pun ramai yang dapat penyakit ni. Ini mungkin disebabkan corak dan gaya hidup sekarang yang terlalu banyak fast food atau mungkin persekitaran kita yang tidak lagi mementingkan gaya hidup yang sihat.

Merbahaya ke penyakit ni? Merbahaya lah kan, kalau tak tak da lah smpi kerajaan menaik kan harga gula dgn alasan untuk mengurangkan pesakit diabetes di Malaysia. Hurrmmm....

Selain mengawal ur food daily intake, dengan Shaklee ada beberapa supplements yang boleh di ambil oleh pesakit diabetes untuk mengawal kandungan gula dalam darah, dan jika di ambil secara konsisten ia boleh mengawal diabetes dari menjadi teruk. Tapi, mesti ingat ia bukan lah boleh terus menyembuh kan tapi boleh mengawal keadaan.

Antara supplement yang paling mendapat perhatian pesakit2 diabetes/kencing manis yang kronik adalah Vivix Shaklee.


Ha.....ini lah dia rupa Vivix. Rasa nya agak masam sedikit (sebab ingredient utama nya adalah dari berries). Hanya perlu di ambil satu sudu kecil setiap pagi dan sebelum tidur. 

Di bawah adalah testimoni dari pesakit diabetes yang dah berjaya (dgn izin Allah) menurun kan paras gula dengan hanya mengambil Vivix.






Ok. Sampai di sini dulu untuk hari ni. Saya akan cuba dapat kan lagi testimoni2 dari consumer yang pernah mengambil Vivix untuk masalah diabetes.

Dalam masa yang sama, untuk entry yang akan datang, saya akan berkongsi pengalaman pesakit2 diabetes yang mengamalkan supplements yang lain dari Shaklee. Dan yang pasti, semestinya yang organics dari Shaklee.

Cash on delivery sekitar Sungai Udang Klang, Kampung Delek, Teluk Pulai, Sungai Bertih, Jalan Yadi, Sungai Sireh dan kawasan di sekitar nya.

Kulit lebih cantik dan bersih dengan Collagen powder Shaklee

Hari ni nk cerita pasal collagen lah. Saya dpt merasa collagen ni cuma sekotak je sblm saya di sah kan mengandung anak yang ke 3. Huhuhu.....

Best nya tentang collagen powder Shaklee ni, saya tak perlu ambil setiap hari. Saya hanya ambil selang sehari ( 1 sachet setiap 2 hari). Kenapa saya buat mcm tu? Sbb utama nya nak jimat. Yelah satu kotak ada 15 sachets je. Dalam masa yg sama saya expecting good results. Nak bukti kan collagen yg di katakan berganda2 bagus ber banding brand lain ni, boleh produce good result walaupun ambil 1 sachet selang sehari.

Cara saya mkn collagen, saya akan ambil sblm tido dan perut tidak penuh ngan mknan (waktu tido mlm adalah waktu penyerapan yang bagus untuk collagen). Ada masa nya campur ngan air, dan bila waktu malas saya akan terus masuk kan serbuk tu ke dalam mulut slps tu baru minum air. 

Bila waktu period ( menstrual), saya akan stop. Yang ni saya ikut syarat2 untuk collagen brand lain. Kalau ikut Shaklee boleh je terus kan mkn. Yelah, at least saya ada sbb utk jimat collagen saya. Hahaha.....

Dan setelah 2 mggu, alhamdulillah result nya sangat impressive. Sblm ni saya  selalu ada masalah dgn blackhead kat bhgn hidung. Dari jauh pun dah boleh nampak ada bintik2 hitam kat hidung. Bila buat facial treatment pun, tak boleh nk buang habis. Sbb nya, kat permulaan kulit nmpk berminyak tapi lapisan bwh kulit kering. So, susah nak keluar kan blackhead tu. Tapi, setelah 2 mggu amalkan collagen ni, keseluruhan kulit muka memang nampak moist. Blackhead kat bhgn hidung senang je dipicit keluar dan payah nak nampak bintik2 hitam sbb pore size mengecil.Best nya, sbb tak perlu buat facial treatment kat kedai setiap bulan lagi. (Saya pulak lupa nak ambil gambar sendiri sebelum dan selepas amalkan collagen powder Shaklee. Masa tu tak terpikir nak jadi kan muka sendiri sebagai testimoni. Huhuhu...)

Oleh kerana ambil collagen ni semata2 untuk kulit muka, saya pun tak focus plak perubahan kat bahagian lain.hehehe....So, tak dapat nak citer perubahan yang lain2.

Untuk pengetahuan, collagen bukan sahaja di perlu kan untuk kulit tetapi ia nya juga penting untuk sendi, proses pertumbuhan rambut dan kuku. Jadi, untuk mendapat kan collagen semulajadi (kalau tak mahu bergantung pada collagen powder Shaklee), boleh lah selalu mengamal kan pengambilan protein (ESP), vit B dan vit C. In shaa Allah.....

Kat bawah ni saya lampirkan testimoni2 dari pengguna2 collagen powder Shaklee sebagai bukti yang product ni memang sangat berbaloi.

 





COD sekitar Sungai Udang Klang, Kampung Delek, Sungai Sireh Klang, Jalan Yadi, Telok Gadong, Teluk Pulai, Taman Melawis dan kawasan disekitarnya.....




Nisha
SID 912861
FB: Simple_healthy_life



Tuesday, 6 August 2013

Merawat ekzema dengan mudah dan berkesan.

Eczema dengan Shaklee......


Eczema sekarang ni memang antara penyakit yang biasa di alami oleh kebanyakan orang. Even baby baru 2-3 bulan lahir pun boleh ada masalah ni. 

First thing to know tentang eczema ni, kita mesti tahu punca nya. Macam saya, tak boleh amik dairy products. Selama ni, saya selalu di beritahu supaya jauh kan mknan yg "gatal". Contoh; seafood lah, ayam lah....,,tapi walaupun saya cuba elak kan, eczema saya tetap ada. 

Sehinggalah ada seorang doctor tu highlight kat saya supaya cuba elak kan ambil dairy products. So, saya start dgn coklat dan susu segar. Tapi, eczema tetap ada. Entah mcmna tiba2 saya teringat utk stop kejap ambil favorite drink saya. Yeahhhh....teh tarik dan nescafe tarik. Dua minuman ni memang  wajib ada setiap pagi dan petang. Hurrmmmm..........tak payah tunggu lama, 3 hari pun dah cukup untuk saya tau apa allergy saya. Confirm hari ke 4 tu, saya tak menggaru garu. Huhuhuhuhu....

Eczema juga tak semestinya berpunca dari mknan. Persekitaran dan life style juga memainkan peranan penting. Ada segelintir orang, rumah kena setiap hari di mop, cadar dan sarung bantal kena tukar selang 2-3 hari. Ada juga yang tak boleh kerja luar,especially tempat yang berhabuk. 

Atau ada juga yang tak boleh stress. Bila stress je, masalah kulit akan timbul. Haaaaa, waktu ni bukan eczema je yang muncul, silap hari bulan kelemumur pun timbul. Sebab nya, eczema dan kelemumur ni "adik beradik"..... So, bila kita ambil supplements untuk eczema, secara tak langsung kita akan dapat menghilangkan kelemumur jugak.

And I just got to know that eczema, asthma and sinus is related. Mungkin sebab ketiga tiga ni bawah category allergy. Yeah, especially to those yang tak boleh berada di tempat yang berhabuk dan kurang bersih.

Untuk masalah eczema I take few supplements from Shaklee which has benefited me a lot. Untuk permulaan, ini adalah 2 supplements yang penting. Yang lain2 akan di tambah mengikut keperluan.

Omega Guard : minyak ikan yang sangat best. Selain untuk masalah kulit, bagus untuk mengawal kadar kolesterol, sumber DHA untuk otak, juga bagus untuk mengawal emosi.

Alfalfa : sumber tumbuhan yang bertindak sebagai anti oxidant yang bagus. Membantu penjagaan hati untuk berkerja dengan bagus supaya segala toxins dalam badan dapat dikeluarkan. Bila toxins tak dapat dikeluarkan dengan baik, salah satu kesan nya akan memberi masalah kulit.


Untuk kanak2, saya akan cadang kan omega guard dan meal shakes. Meal shakes ni adalah sumber protein yang mempunyai 23 jenis vitamins, acid amino dan minerals. 

Tapi, kalau anak anda tak nak telan omega guards tu tak apa, cuma campur kan meal shakes ni dalam minuman mereka, dan ia akan men jadi sumber multivitamins harian mereka. Sebab anda kena ingat, apabila kurang keperluan vitamins dalam badan, eczema adalah salah satu kesan nya.






Thursday, 14 February 2013

Independent Shaklee Distributor @ Klang and Shah Alam

Assalamua'laikum

I am an independent Shaklee distributor for Klang (Kg Delek, Kg Sg Udang, Teluk Pulai, Telok Gadong) and Shah Alam area.

If you need any organics supplements, Shaklee is the answer. I'm willing to help you with your organic supplement needs.

The best range and famous supplements from Shaklee are for breast feeding moms, pregnant lady, confinement lady, people with body weight problems, skins disorder, picky eater children's, hormone imbalance in women's, etc.....

Do ask me, and our specialist will give you the best solution.

You can get it with free delivery at above mentioned area. Delivery for all over Malaysia can also be arranged.

What you have to do is:
PM via facebook : Qhairunisha Mohd Khalid
OR
Email : qhairunisha@gmail.com
OR
Whatsapp/SMS/call : 012 542 5600