Friday, 17 June 2016

Testimoni Vivix Shaklee - membantu mengawal menses dan membantu mengecutkan cyst.



Lagi testimoni best dari pengguna Vivix Shaklee. Kitaran haid nya dah jadi 30 hari dan yang best cyst nya dah mengecut. Alhamdulillah......


Testimoni Vivix Shaklee.


Perlu diingatkan, testimoni produk di atas adalah perkongsian dari pengalaman dan cadangan dari pengguna Shaklee. Semua maklumat, keterangan produk serta testimoni pengguna yang disiarkan bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Dinasihatkan untuk berjumpa doktor/pakar perubatan jika anda menghidapi sebarang penyakit untuk tujuan konsultasi, diagnosis dan rawatan susulan. 

Berminat untuk membeli produk Shaklee di atas? Atau berminat untuk membeli mana-mana produk Shaklee? 
Penghantaran secara percuma atau COD di kawasan Sungai Udang Klang, Telok Gadong, Teluk Pulai dan kawasan sekitarnya. 
 Hubungi saya segera. Anda akan dapat konsultasi cara makan yang betul dengan menjadi customer saya. 


 Nisha.
Call/Whatsapp : 012-5425600.
Shaklee ID : 912861.

Thursday, 16 June 2016

17 kesilapan kerap dan biasa dilakukan dalam bulan Ramadhan.



Hari ni saya nak kongsikan 17 perkara yang biasa dilakukan sepanjang bulan Ramadhan. Semoga selepas baca perkongsian dari Dr. Zaharuddin Abd Rahman, harapnya kita berubah ke arah yang lebih baik supaya kita mendapat keberkatan dan rahmat di dalam bulan Ramadhan kali ni.


17 kesilapan kerap dan biasa dilakukan dalam bulan Ramadhan.

Dalam banyak2 perkara di atas ni, saya lebih tertarik dengan *Tidak memperbanyakkan doa tatkala berpuasa dan berbuka*. Alangkah ruginya kita tidak mengambil bulan Ramadhan yang barakah ni untuk memperbanyakkan berdoa. Tips dari saya, buat list atau ayat doa2 yang kita nak minta pada Allah S.W.T.  List kan sahaja dan minta saja pada Allah tanpa ragu2. Kerana dia lebih mengetahui adakah kita layak atau tidak. Tak perlu pikir2.....



Wednesday, 15 June 2016

9 punca gastrik yang patut anda tahu dan elakkan.

Kalau dulu2 dalam bulan puasa kita selau dengar masalah gastrik. Tetapi sekarang dah tak dengar sangat. Sebab nya saya percaya ramai yang dah mula ambil langkah berjaga-jaga. Ramai yang dah mula kongsi DO's and DONT's di bulan puasa untuk yang ada masalah gastrik. Mari kita baca perkongsian dari #iM4Uprihatin.


9 punca gastrik yang patut anda tahu.

Daripada 9 perkara di atas, saya berminat nak mengupas perkara nombor 7.
*Stress/tekanan emosi - Apabila berada dalam keadaan stress, kebiasaannya perut akan merembeskan asid dengan banyak.*
Jadi untuk mengelakkan kita suffer dengan masalah gastrik di dalam bulan puasa ni terutamanya, bukan setakat makanan je yang patut kita pantau tetapi stress/tekanan juga patut kita kawal. Kalau nak suruh elakkan macam tak logik pulak kan.....
hehehehehhehe............









Tuesday, 14 June 2016

Makan makanan yang Halal......




Rasa malas melakukan kebaikan? Semaklah makanan kita. Apa status makanan yang pernah masuk ke dalam perut kita? Memakan makanan yang halal akan melahirkan insan yang baik akhlaknya. 

"Wahai rasul-rasul, makanlah daripada benda-benda yang baik, dan kerjakanlah amal-amal soleh, sesungguhnya Aku Maha Mengetahui akan apa yang kamu kerjakan."

[Surah AL-Mukminun, ayat 51] 



Petikan ayat di atas saya ambil dari buku;  
#SOUND DIRECT. "TAZKIRAH-TAZKIRAH PANAS...KALAU BOLEH LENA, CUBALAH!"
Buku ini ditulis oleh Ustaz Haji Abdullah Khairi bin Haji Haroon.

Memang tersentap jap. Konon2 nak baca buku ni sementara tunggu mood nak buat kerja. Terus terpikir pikir....


Hurrmmmmm.............

Monday, 13 June 2016

Butang baju melayu - mutiara asli Sabah dan batu swarovski.




Hari ni perlu pos 4 kotak butang baju melayu ke Bangsar. Puan ni beli sampai 4 kotak terus. Alhamdulillah....

Untuk sesiapa yang masih lagi mencari butang baju melayu atau kerongsang atau hijab pin, masih boleh dapatkan dari saya segera. Sementara masih ada stok lagi ni. Kalau yang memerlukan untuk dipakai dipagi raya, perlu order sekarang. Sementara pejabat pos masih boleh buat penghantaran sebelum raya. Kalau lambat nanti nangis tepi bucu katil je lah pagi raya sebab tak dapat pakai butang yang cantik nih. Hehehehehe......

Terima kasih sebab membeli dengan saya. Saya jual dengan harga yang sekian ye......

Yang lain2 tu tak kan tengok2 aje. Jom beli dengan saya. Percuma kos penghantaran dengan pembelian 4 kotak ke atas untuk butang baju melayu.

Nak tengok gambar yang lain2, boleh klik link kat bawah ni ye.......






Dalam masa yang sama, kalau anda berminat untuk membeli mana-mana produk Shaklee, boleh lah menghubungi saya nombor di bawah ni.
Penghantaran secara percuma atau COD di kawasan Sungai Udang Klang, Telok Gadong, Teluk Pulai dan kawasan sekitarnya.
 Hubungi saya segera. Anda akan dapat konsultasi cara makan yang betul dengan menjadi customer saya.


 Nisha.
Call/Whatsapp : 012-5425600.
Shaklee ID : 912861

Sunday, 12 June 2016

Testimoni Shaklee - Berjaya menyusukan bayi pra matang yang lahir diusia 32 minggu.

Siapa kata kalau bersalin baby tak cukup bulan tak boleh nak bagi anak susu badan sendiri. Nah...cuba tengok video kat bawah ni. Dalam keadaan yang masih berpantang, anak dalam NICU, ibu ini tetap boleh menjaga baby nya dan berjaya menyusukan baby dengan susu badan sendiri.






Nak tahu apa set berpantang dan set menyusu Shaklee? Cepat call atau whatssap saya, 012-5425600.


Perlu diingatkan, testimoni produk di atas adalah perkongsian dari pengalaman dan cadangan dari pengguna Shaklee. Semua maklumat, keterangan produk serta testimoni pengguna yang disiarkan bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Dinasihatkan untuk berjumpa doktor/pakar perubatan jika anda menghidapi sebarang penyakit untuk tujuan konsultasi, diagnosis dan rawatan susulan. 

Berminat untuk membeli produk Shaklee di atas? Atau berminat untuk membeli mana-mana produk Shaklee? Penghantaran secara percuma atau COD di kawasan Sungai Udang Klang, Telok Gadong, Teluk Pulai dan kawasan sekitarnya.

 Hubungi saya segera. Anda akan dapat konsultasi cara makan yang betul dengan menjadi customer saya.


Nisha 
Call/Whatsapp : 012-5425600 
Shaklee ID : 912861

Saturday, 11 June 2016

Energizing soy protein (ESP) Shaklee.


Energizing soy protein Shaklee atau ESP Shaklee ada banyak kelebihan. Yang lagi best boleh diambil oleh semua orang. Tak kira lah sedang mengandung ke, sedang dalam berpantang ke, sedang menyusukan anak ke, orang yang sedang diet nak kurus ke, orang yang sedang diet nak gemuk ke...... Semua pun boleh. Sebab nya ESP Shaklee ni dihasilkan dari "non-GMO" soya. Atau bahasa melayu nya, soya yang terhasil secara semulajadi tanpa diubah genetik nya.
Bekas nya kedap udara. Dah habis ESP ni, bekas nya boleh digunakan untuk isi makanan lain. Berbaloi kan......


Nah.....ini testimoi pengguna tegar ESP Shaklee. Diambil dengan konsisten insyaAllah memberikan hasil yang positif.

Perlu diingatkan, testimoni produk di atas adalah perkongsian dari pengalaman dan cadangan dari pengguna Shaklee. Semua maklumat, keterangan produk serta testimoni pengguna yang disiarkan bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Dinasihatkan untuk berjumpa doktor/pakar perubatan jika anda menghidapi sebarang penyakit untuk tujuan konsultasi, diagnosis dan rawatan susulan. 

Berminat untuk membeli produk Shaklee di atas? Atau berminat untuk membeli mana-mana produk Shaklee? Penghantaran secara percuma atau COD di kawasan Sungai Udang Klang, Telok Gadong, Teluk Pulai dan kawasan sekitarnya.

 Hubungi saya segera. Anda akan dapat konsultasi cara makan yang betul dengan menjadi customer saya.


Nisha 
Call/Whatsapp : 012-5425600 
Shaklee ID : 912861