Monday, 23 November 2015

Antara 4 fungsi utama Vivix Shaklee yang sangat berbaloi untuk dibeli.

Di dalam satu penemuan utama, kajian klinikal terkini menunjukkan ramuan aktif Vivix Shaklee berupaya mengaktifkan pengawalan utama genetik yang menolong melambatkan penuaan pada tahap sellular.




Melawan penuaan pada tahap sellular dan lebih dari itu.

Di dalam kajian makmal, ramuan Vivix Shaklee telah menunjukkan ia memberi impak kepada 4 mekanisma utama penuaan pada tahap sellular.

1) Melindungi dan membaiki sellular DNA.

2) Memberi impak positif kepada pengawalan genetik.

3) Menggalakkan biogenesis (pembentukkan baru) mitochondria.

4) Melambatkan pembentukan protin AGE (Advanced Glycation End products).




Vivix Shaklee juga menolong menjaga dan memelihara:

1) Kesihatan jantung.

2) Kesihatan otak.

3) Kesihatan sistem imun.

4) Kesihatan sendi.

5) Perlindungan antioksidan.

6) Peningkatan tenaga pada tahap sellular.






Saya Nisha, pengedar bebas Shaklee anda. Penghantaran secara percuma atau COD di kawasan Sungai Udang Klang, Kampung Delek, Telok Gadong, Teluk Pulai dan kawasan sekitarnya.

Untuk yang berada di luar kawasan, penghantaran melalui khidmat Pos Laju, GDex atau Nationwide diseluruh Malaysia.

Hubungi saya segera. Anda akan dapat konsultasi cara makan yang betul dengan menjadi customer saya.

















Nisha
Call/Whatssap/Telegram : 012-5425600
Shaklee ID : 912861


Mee udang Mak Teh sedap di Kuala Sepetang, Perak.

Assalamua'laikum...... Dah lama bersawang blog ni. Last update bulan November 2015. Huhuhuhu...... Nak kata sibuk, tak tau lah nak kata macamana. 

Hari ni nak cerita pasal kedai mee udang yang sedap di Kuala Sepetang, Perak. Kalau nak diikutkan, mee udang Mak Jah yang terkenal di sini. Tapi hari tu lalu nampak kedai ni dan kami belasah je nak cuba. Alhamdulillah berbaloi edisi terjah kami. 

Gambar kat bawah ni diambil dlm bulan December 2015 kalau tak silap. Kiranya kami dah 3 kali singgah sini makan. Kualiti makanannya dijamin konsisten sedap setiap kali kami singgah. 


Ini adalah signboard yang ada depan kedai mee udang Mak Teh.

Ini rupa pintu gerbang. Kiri dan kanan tu kedai mee udang MakTeh.

Tempat yang disediakan sangat selesa dan lapang. Ruang sebelah kiri ni cuma tempat untuk makan je.

Ruang sebelah kanan ni tempat mereka sediakan makanan dan cashier. Ada juga ruang makan.

Kedai di bahagian kiri. Gambar di ambil dari dalam kedai di bahagian kanan.

Yang ini mee udang Mak Teh special. Saiz udang nya besarrrr.....

Tengok ni.....besarnya udang.....

Ini mee udang Mak Teh biasa.

Kecik he udang mee udang biasa. Tapi tetap puas makan udang.

Di bahagian kiri kedai ada orang jual satay. Sebelum ni datang makan take ada pulak.

Rupa satay yang kami order......



Untuk sampai ke sini, kalau dari K.L menghala ke utara, kena keluar kat toll Changkat Jering. Pastu terus menghala me Kuala Sepetang. Agak jauh ke dalam dari toll tu. Lebih kurang 15 minit melalui jalan kampung. Akan jumpa kedai mee udang Mak Teh disebelah kiri. Kalau nak ke mee udang Mak Jah, terus jalan lagi lebih kurang 5 minit perjalanan.

OK.....selamat mencuba......


























Thursday, 19 November 2015

2 ramuan Vivix Shaklee untuk penyakit diabetes.

Antara fungsi utama Vivix Shaklee ialah bertindak sebagai anti oksidan. 

Dalam masa yang sama, kandungan polifenol dalam Vivix Shaklee sangat sesuai untuk pesakit diabetes.




Asid klorogenik yang ada dalam Vivix Shaklee juga boleh membantu mengawal penyakit diabetes.



Vivix Shaklee merupakan ikhtiar dan hanya menjadi asbab untuk melawan penyakit. InsyaAllah (dengan izin Allah), Vivix boleh membantu mengawal diabetes.



Saya Nisha, pengedar Shaklee di kawasan Klang.  (Penghantaran secara percuma di Teluk Pulai, Sungai Udang, Kampung Delek, Jalan Yadi, Teluk Gadong).

Inginkan produk Vivix Shaklee di atas? 

Hubungi saya : 012-5425600



Vivix Shaklee dan cinch tea bagus untuk kurus.


Selalunya bila saya sangat letih, saya akan campurkan Vivix Shaklee dan cinch tea Shaklee. 

Hasilnya memang sangat superb. Dan dalam masa yang sama cinch tea ni adalah vitamin utama untuk kurus.

Dengan kombinasi vivix dan cinch tea Shaklee, gabungan anti oksidan yang tinggi akan memberikan banyak kesan lain.

Pori kulit mengecil, kulit muka nampak flawless, masalah sinus berkurang dan yang penting lemak-lemak badan berkurang.

Rasa nya akan sedikit masam sebab vivix ni dari berries. Manakala cinch tea pula cuma ada sedikit pahit.

Yang penting hasil nya memang best...


Vivix dan cinch tea Shaklee bagus untuk kurus dan tambah tenaga.
Vivix dan cinch tea Shaklee bagus untuk kurus dan tambah tenaga.



Saya Nisha, pengedar Shaklee di kawasan Klang.  (Penghantaran secara percuma di Teluk Pulai, Sungai Udang, Kampung Delek, Jalan Yadi, Teluk Gadong).

Inginkan produk Shaklee di atas? 

Hubungi saya : 012-5425600

Warung minum pagi/petang yang sedap di Tikam Batu, Sungai Petani, Kedah.

Assalamua'laikum.

Hari ni saya nak promote warung makan yang sedap untuk minum pagi dan minum petang. Selalunya susah kan nak jumpa minum pagi atau minum petang siap ada warung untuk makan kat situ. Kalau kawasan Klang atau Shah Alam memang banyak.

Tapi kali ni saya nak cerita warung yang best ni kat Tikam Batu, Sungai Petani. Warung ni betul-betul depan deretan kedai Taman Setia Budi, Tikam Batu, 08600 Sungai Petani. Atau boleh juga cari landmark Kampung Masjid, Tikam Batu, Sungai Petani.


Gambar warung dari tepi jalan besar.

Warung ni ada 3 peniaga. Warung pertama berniaga air minuman (panas/sejuk).

Warung kedua berniaga chicken chop, lamb chop, roti jala, roti arab dan peknga. Haaaaa.....cuba teka peknga tu apa. Di Kedah, nama lain bagi peknga ialah lempeng......Heheehehhee......


Chicken chop yang sedap dan sangat murah di Tikam Batu.

Cara penyedian nya sangat teliti dan dijamin bersih.

Apa yang saya suka dengan makanan di gerai ni ialah kuah kari dia memang sangat superb. Memang puas hati. Tak macam sesetengah peniaga, kuah kari cair dan tiada isi.

Tapi di sini, kuah kari nya pekat. Terasa rempah kari dan lemak santan nya. Setiap suapan pula, akan penuh dengan daging dan kentang yang di potong halus. Memang ngam lah untuk dimakan dengan roti jala atau roti arab atau peknga/lempeng.

Dalam masa yang sama, roti arab juga boleh dimakan dengan kuah sardin.

Perghhh...memang tak menyesal lah datang sini dari jauh...

Chicken chop yang sangat murah dan pasti meleleh ayaq liuq.

Warung yang ketiga pula jual cucur udang, french fries, keropok lekor, cucur badak dan pulut udang panggang. Tapi untuk sarapan pagi, kalau bernasib baik akan dapat lah merasa pulut sambal udang yang dibungkus dalam daun pisang. 

Cucur udang, pulut udang panggang dan pulut sambal udang adalah signature dish di sini. Semuanya menggunakan udang yang segar. 

Pulut udang panggang boleh didapati panas-panas di situ. Itu yang jadi lebih sedap.

Cucur udang dan kuah kacang yang sangat sedap.

Kelebihan cucur udang dia ialah cucur udang dia rangup dan garing diluar tetapi lembut di dalam bila digigit. Lebih sedap dimakan waktu panas-panas. Manakala kuah kacang nya pula tak pedas sangat, tak manis sangat. Memang just nice lah je rasanya.


Close up kuah kacang.


Perut kenyang, hati pun riang.

Ini gambar tempat makan yang disediakan. Memang selesa dan selamat.


Antara minuman yang disediakan di warung pertama tadi.








Saya Nisha, pengedar bebas Shaklee anda. Penghantaran secara percuma atau COD di kawasan Sungai Udang Klang, Kampung Delek, Telok Gadong, Teluk Pulai dan kawasan sekitarnya.

Untuk yang berada di luar kawasan, penghantaran melalui khidmat Pos Laju, GDex atau Nationwide diseluruh Malaysia.

Hubungi saya segera. Anda akan dapat konsultasi cara makan yang betul dengan menjadi customer saya.












Call/Whatssap/Telegram : 012-5425600
Shaklee ID : 912861











Vivix Shaklee membantu menghilangkan ketagihan merokok.

Entry kali ni saya nak tunjuk testimoni kawan-kawan yang dah berjaya mengawal ketagihan merokok dengan mengamalkan Vivix Shaklee. Dan alhamdulillah ada juga yang berjaya untuk tinggalkan terus rokok. Hanya dengan izin Allah dan asbab nya dengan Vivix Shaklee.



Vivix Shaklee membantu berhenti ketagihan merokok.



Vivix Shaklee membantu berhenti ketagihan merokok.





Saya Nisha, pengedar bebas Shaklee anda. Penghantaran secara percuma atau COD di kawasan Sungai Udang Klang, Kampung Delek, Telok Gadong, Teluk Pulai dan kawasan sekitarnya.

Untuk yang berada di luar kawasan, penghantaran melalui khidmat Pos Laju, GDex atau Nationwide diseluruh Malaysia.

Hubungi saya segera. Anda akan dapat konsultasi cara makan yang betul dengan menjadi customer saya.











Call/Whatssap/Telegram : 012-5425600

Shaklee ID : 912861


Wednesday, 18 November 2015

Testimoni-Vivix Shaklee asbab untuk merawat strok.

Hari ni saya nak share stu lagi testimoni Vivix Shaklee.

Di bawah ni adalah antara testimoni Vivix Shaklee yang telah menjadi asbab untuk merawat strok. Dengan ramuan nya yang tinggi anti-oksidan, insyaAllah boleh membantu sesiapa yang sedang mengalami masalah strok untuk sembuh dan berjalan.






Di bawah ni ada diceritakan serba sedikit apakah kandungan Vivix Shaklee. Semoga bermanfaat.




Anda juga mungkin berminat untuk baca banayak lagi testimoni dari yang pernah mengamalkan Vivix Shaklee.








Saya Nisha, pengedar bebas Shaklee anda. Penghantaran secara percuma atau COD di kawasan Sungai Udang Klang, Kampung Delek, Telok Gadong, Teluk Pulai dan kawasan sekitarnya.

Untuk yang berada di luar kawasan, penghantaran melalui khidmat Pos Laju, GDex atau Nationwide diseluruh Malaysia.

Hubungi saya segera. Anda akan dapat konsultasi cara makan yang betul dengan menjadi customer saya.















Nisha

Call/Whatssap/Telegram : 012-5425600

Shaklee ID : 912861

7 smoothie diet sihat yang pantas untuk mulakan hari anda.


Nak turunkan berat badan dengan cara hidup dan amalan pemakanan yang sihat? Tapi dah bosan dengan rutin yang ada. Lebih-lebih lagi bila rutin yang sedang diamalkan menunjukkan perkembangan yang tidak memberangsangkan. Haahhahahahaha......

Apa kata cuba pulak amalkan pengambilan smoothies yang berkhasiat di bawah ni. 



1) Smoothie biji chia dan buah berry.
Untuk lebih banyak serat dan protein, tambahkan biji chia ke dalam hidangan smoothie buah berry anda. Hidangan ini memberikan khasiat nutrisi yang cukup untuk memulakan hari anda. Smoothie biji chia dan buah berry juga penuh dengan antioksidan untuk kesihatan anda.


2) Sarapan smoothie buah epal dan serbuk kayu manis.
Hidangan lazat smoothie buah epal dan serbuk kayu manis adalah antara kegemaran selebriti untuk menjaga kecergasan mereka. Cara penyediaan yang cepat, jadi anda boleh sediakan ia pada pagi yang sibuk dan berasa kenyang hingga makan tengah hari.



3) Smoothie buah betik.
Jika malam sebelumnya anda menikmati hidangan makan malam yang besar dan bangun pagi dengan perut yang tak selesa atau kembung, smoothie buah betik boleh membantu. Dipenuhi dengan enzim untuk membantu dalam pencernaan serta kalium untuk membantu mengusir natrium yang berlebihan, smoothie ini akan membantu anda memulakan hari anda dan berasa sedikit lebih ringan juga.



4) Smoothie daun bayam hijau.
Protein, serat, dan kalsium membuatkan smoothie avokado, anggur dan daun bayam hijau yang manis ini mampu bertindak sebagai ejen pembakaran lemak makanan. Dari jurulatih selebriti Harley Pasternak, smoothie ini adalah antara kegemaran di kalangan bintang muda untuk memulakan semula hari diet mereka selepas makan tanpa had di hari sebelumnya.



5) Smoothie untuk mengempiskan perut.
Mempunyai makan malam yang besar? Mulakan hari ini betul dengan smoothie berry dan buah nenas yang membantu anda menghilangkan rasa kembung perut dan rasa ketidakhadaman. Dengan memberikan tenaga tambahan, smoothie ini adalah cara yang baik untuk memulakan pagi anda setelah hari yang sibuk dengan memenuhkan perut pada hari sebelumnya.




6) Smoothie berry dan badam
Pada hanya lebih 350 kalori, 9.2 gram serat dan 15 gram protein, smoothie badam dan buah berry ini membuatkan smoothie ini sarapan yang lazat dan untuk dinikmati jika anda cuba untuk menurunkan berat badan.



7) Smoothie untuk meningkatkan metabolisma.
Mulakan hari anda dengan segelas smoothie yang mampu melakukan pembakaran lemak. Bahan-bahan seperti yang kaya dengan kalsium iaitu yogurt, badam dan brokoli dicampurkan dengan strawberi tinggi serat dan pedas kayu manis;  ini adalah antara bahan untuk meningkatkan metabolisma.





Sumber : MSN Health and Fitness
                Pop Sugar (Pop sugar photography / Jenny Sugar)
                






Saya Nisha, pengedar bebas Shaklee anda. Penghantaran secara percuma atau COD di kawasan Sungai Udang Klang, Kampung Delek, Telok Gadong, Teluk Pulai dan kawasan sekitarnya.

Untuk yang berada di luar kawasan, penghantaran melalui khidmat Pos Laju, GDex atau Nationwide diseluruh Malaysia.

Hubungi saya segera. Anda akan dapat konsultasi cara makan yang betul dengan menjadi customer saya.




















Nisha
Call/Whatssap/Telegram : 012-5425600
Shaklee ID : 912861