Wednesday, 16 March 2016

Assalamua'laikum.


Saya ada menjual kerongsang dan hijab pin mutiara asli Sabah.......

Sangat cantik untuk dipadankan dengan butang baju melayu mutiara asli Sabah juga......




Hijab pin mutiara asli Sabah.
Hijab pin mutiara asli Sabah...

Kerongsang mutiara asli Sabah.
Kerongsang mutiara asli Sabah.



Kesemua kerongsang dan hijab pin ni ada stoks di tangan saya. Sesiapa yang tinggal di kawasan Kampung Delek, Sungai Udang Klang, Teluk Pulai, Jalan Yadi dan telok Gadong; saya boleh COD kerongsang dan hijab pin ni ke rumah anda.

Atau kalau anda nak tengok2 dan belek2 dulu pun boleh. Jom kita jumpa di mana2 kedai di Simpang Empat, Sungai Udang Klang.


Nak tahu lebih lanjut? Atau nak tengok butang2 ni secara live?  hehehehhehe....

Call saya.

Nisha.
Call/Whatssap : 012-5425600


Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee sangat bagus untuk dapat saiz badan ideal.

Assalamua'laikum.

ESP Shaklee tengah murah sangat2 bulan March 2016 ni. Sesiapa yang nak cuba khasiat ESP ni patut cuba beli bulan ni.


Energizing soy protein (ESP) Shaklee
Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee.

Testimoni ESP Shaklee untuk kurus.
Testimoni dari pengguna yang konsisten mengamalkan ESP Shaklee.


Bukan setakat boleh hilangkan ukur lilit badan (inch loss), tapi kulit makin cantik dan parut makin pudar. Dalam masa yang sama teringin nak makan kudap2 makanan ringan pun berkurang sebab kurang rasa lapar diantara waktu makan.




Perlu diingatkan, testimoni produk di atas adalah perkongsian dari pengalaman dan cadangan dari pengguna Shaklee. Semua maklumat, keterangan produk serta testimoni pengguna yang disiarkan bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Dinasihatkan untuk berjumpa doktor/pakar perubatan jika anda menghidapi sebarang penyakit untuk tujuan konsultasi, diagnosis dan rawatan susulan. 

Berminat untuk membeli produk Shaklee di atas? Atau berminat untuk membeli mana-mana produk Shaklee? Penghantaran secara percuma atau COD di kawasan Sungai Udang Klang, Telok Gadong, Teluk Pulai dan kawasan sekitarnya.

Hubungi saya segera. Anda akan dapat konsultasi cara makan yang betul dengan menjadi customer saya.


Nisha.
Call/Whatsapp : 012-5425600.
Shaklee ID : 912861

Tuesday, 15 March 2016

Butang baju melayu, hijab pin dan kerongsang.

Butang baju melayu, hijab pin dan kerongsang mutiara asli Sabah.......
Boleh bergaya sedondon dengan pasangan anda.....



Kerongsang mutiara asli Sabah.
Kerongsang mutiara asli Sabah.

Hijab pin mutiara asli Sabah.
Hijab pin mutiara asli Sabah.

Butang baju melayu mutiara asli Sabah.
Butang baju melayu mutiara asli Sabah.


Butang baju melayu batu Swarovski.
Butang baju melayu batu swarovski.


Kesemua butang baju melayu, kerongsang dan hijab pin ni ada stoks di tangan saya. Sesiapa yang tinggal di kawasan Kampung Delek, Sungai Udang Klang, Teluk Pulai, Jalan Yadi dan telok Gadong; saya boleh COD butang baju melayu, kerongsang dan hijab pin ni ke rumah anda.

Atau kalau anda nak tengok2 dan belek2 dulu pun boleh. Jom kita jumpa di mana2 kedai di Simpang Empat, Sungai Udang Klang.


Nak tahu lebih lanjut? Atau nak tengok butang2 ni secara live?  hehehehhehe....

Call saya.

Nisha.
Call/Whatssap : 012-5425600

Jalan Straits View, Taman Tasek, Johor Bahru.


Dah lama gambar2 ni sebenarnya. Gambar2 ni diambil masa kami ke Johor Bahru tahun lepas. Hehehehe...........Baru berkesempatan nak letak dalam blog.

Selepas makan malam, memandangkan tak da apa nak dibuat, kami pun jalan-jalan lah sekitar bandar Johor Bahru. Tengah dok pusing-pusing tu, ternampak lah orang ramai duk berkumpul kat sini. 


Kakak nya dah mengantuk tu. Tapi adik lagi 2 orang tu excited tengok air pancut berlampu-lampu tu.



Gambar berlatar belakangkan sebuah kondominium mewah.



Memang tak ada apa yang boleh dibuat pun kat sini. Cuma duduk sambil tengok anak2 berlari-lari. Tapi yang kecik kenit tu nak kena ikut selalu. Sambil berlari-lari dia akan berhenti untuk celup kan tangan kat dalam air tu. 



Tempat untuk orang ambil gambar kenangan berlatar belakangkan air pancut.



Air pancut sambil lampu2 bertukar warna.



Maafkanlah photographer yang kalut ambil gambar sambil mata curi2 tengok si kecik kenit. Hehehehe.......



Cantik jugak lampu2 ni kan....



Dah tukar jadi warna biru pulak.



Warna hijau pulak.....



Tak tahu nak tulis apa dah.....



Pun tak tahu nak tulis apa jugak....



Ini replika kat sebelah nya. Saya pun tak pasti apa benda ni. Ada jugak tanya orang2 yang ada kat situ. Diorang pun tak pasti. Huhuhuhuhu......



Ok....malam tu kami pulang ke hotel dengan perut kenyang dan hati senang. Anak2 pulak diorang keletihan berlari-lari dan sampai hotel terus tidur.


Bye................

Monday, 14 March 2016

Sungai Bagan seafood Tanjung Harapan, Pelabuhan Klang.

Sebenarnya kami first time cuba makan disalah satu kedai seafood kat Tanjung Harapan, Pelabuhan Klang ni. Kami pergi dalam bulan December 2015. Saje je pilih kedai ni. Sebab kedai ni betul-betul terletak di depan simpang nak ke kedai-kedai tepi pantai tu.


Ini signboard kedai tu. Entrance nya memang nampak menarik. Penuh lampu-lampu diwaktu malam.



Ada replika haiwan-haiwan laut. Bawa budak-budak kecik mereka memang seronok lah. Tak berhenti-henti keluar perkataan "Wow" dari mulut diorang. Heheehheee.......



Keadaan dalam kedai sangat lapang. Kedai yang luas dan jarak setiap meja agak jauh....



Kedainya memang betul2 atas pesisir pantai.... Terasa-rasa angin dari laut waktu sedang menikmati makanan.





No caption.....hehehehe......





Ini rupa nasi goreng cina yang kami order. Rasanya not bad jugak lah.



Ini assam fish. Atau orang melayu panggil ikan masak assam. Tapi lupa lah ikan apa yang kami order ni.....Huhuhhuhu.....






Ini udang goreng butter nestum..... 




Ini tofu sizzling....



Ini pinggan orang yang konon-konon nya tengah diet nasi..... Huarhiarhiar......



Ini pemandangan dari laluan masuk sebelah kaunter dan menghadap ke laut......


Ini adalah laluan dari pintu masuk utama ke tempat makan. 




Pemandangan nya menyenangkan mata yang memandang.



Keseluruhan nya, makan di kedai ni Ok2 saje lah. Nak kata sangat superb tu, tidak ler.... Tapi tak rugi untuk mencuba kelainan sekali sekala.....


Adios.....


Parut chicken pox boleh jadi parut kekal? Tipu je tu.....

Assalamua'laikum....

Sekarang ni ramai pulak dengar nya orang dah tua dapat chicken pox. Dan kebanyak kan yang kena waktu dah tua ni lambat pulak nak baik. Lepas tu melepek je kat rumah. Kalau budak-budak yang kena, tak ada pulak nak melepek je. Aktif nya macam tu gak. Cumanya, bila rasa miang gatal tu lah budak-budak ni akan merengek sikit.

Bila cerita parut chicken pox ni pulak, kalau kena kat budak-budak kecik memang insyaAllah akan hilang bila semakin meningkat dewasa. Tapi bila kena kat orang tua ni,  hurrmmmmm ...... kebanyak kan nya akan nampak kesa parut nya. Lebih kesian lagi kalau banyak kesan parut tu ada kat kawasan muka.

Tapi siapa kata parut ni tak boleh hilang. Kena dengan cara dan makanan tambahan yang betul, insyaAllah boleh hilang. Yang penting usaha dengan konsisten.

Cuba dengar apa kata pengguna Shaklee tegar kat dalam video bawah ni. Tanpa ragu-ragu dia memang sangat syor kan untuk ambil supplement Shaklee untuk hilang kan parut kesan dari chicken pox.









1) Vita-E Complex Shaklee. 



2) Energizing Soy Protein Shaklee.




3) Sustained Release Vita-C Shaklee.




4) B-Complex Shaklee.




5) GLA Complex Shaklee.





Perlu diingatkan, testimoni produk di atas adalah perkongsian dari pengalaman dan cadangan dari pengguna Shaklee. Semua maklumat, keterangan produk serta testimoni pengguna yang disiarkan bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Dinasihatkan untuk berjumpa doktor/pakar perubatan jika anda menghidapi sebarang penyakit untuk tujuan konsultasi, diagnosis dan rawatan susulan. 

Berminat untuk membeli produk Shaklee di atas?

Atau berminat untuk membeli mana-mana produk Shaklee? Penghantaran secara percuma atau COD di kawasan Sungai Udang Klang, Telok Gadong, Teluk Pulai dan kawasan sekitarnya.

Hubungi saya segera. Anda akan dapat konsultasi cara makan yang betul dengan menjadi customer saya.

Nisha.
Call/Whatsapp : 012-5425600
Ig : qhairunisha
Shaklee ID : 912861

Friday, 11 March 2016

Butang baju melayu mutiara dan batu swarovski...

Assalamua'laikum.

Saya ada jual butang baju melayu mutiara asli Sabah dan batu swarovski.


Butang baju melayu batu Swarovski.
Butang baju melayu batu swarovski


Butang baju melayu batu Swarovski.
Butang baju melayu batu swarovski.


Butang baju melayu mutiara asli Sabah.
Butang baju melayu mutiara asli Sabah.

Butang baju melayu mutiara asli Sabah.
Butang baju melayu mutiara asli Sabah.


Kesemua butang baju melayu ni ada stoks di tangan saya. Sesiapa yang tinggal di kawasan Kampung Delek, Sungai Udang Klang, Teluk Pulai, Jalan Yadi dan telok Gadong; saya boleh COD butang baju melayu ni ke rumah anda.

Atau kalau anda nak tengok2 dan belek2 dulu pun boleh. Jom kita jumpa di mana2 kedai di Simpang Empat, Sungai Udang Klang.


Nak tahu lebih lanjut? Atau nak tengok butang2 ni secara live?  hehehehhehe....

Call saya.

Nisha.
Call/Whatssap : 012-5425600