Friday, 24 July 2015

7 khasiat buah anggur kepada lelaki.

Adalah penting pengambilan buah buahan dalam rutin makanan seharian. Dan pasti ramai yang mengetahui buah anggur mempunyai khasiat nya tersendiri. Tetapi adakah kita tahu khasiat buah anggur kepada lelaki. Jika diambil dengan kuantiti yang mencukupi ia mampu mengurangkan pelbagai risiko penyakit kepada lelaki.1) Mengurangkan risiko serangan jantung.
    Buah anggur mengandungi nitric oxide yang tinggi di mana ia mengurangkan pembentukan gumpalan dalam darah. Keadaan itu akan mengurangkan berlakunya serangan jantung.

2) Mengurangkan kolesterol.
    Buah anggur juga mempunyai bahan pterostilbene yang mempunyai kapasiti untuk mengurangkan kolesterol dalam tubuh. Merupakan sumber potassium, vitamin C dan pectin - sejenis serat yang membantu mengurangi kolesterol darah.

3) Membantu menghilangkan sembelit.
    Buah anggur mengandungi bahan asid organik, gula dan cellulose. Bahan-bahan ini membantu masalah penghadaman yang berlaku kepada pesakit.

4) Membantu menyihatkan buah pinggang.
    Buah anggur mengurangkan tahap keasidan asid urik di dalam tubuh. Ia membantu menyingkirkan asid daripada sistem tubuh. Ini akan mengurangkan tekanan ke atas ginjal.

5) Mengurangkan risiko kanser payudara.
    Siapa kata lelaki tidaj akan diserang dengan kanser payudara. Mengikut perkembangan semasa menunjukkan golongan lelaki juga tidak terkecuali. Melalui kajian yang dijalankan ke atas tikus setelah diberi makan buah anggur, didapati buah ini mampu mengurangkan risiko kanser payudara kepada lelaki.

6) Mengurangkan risiko alzheimer.
    Penyakit yang sering dialami oleh orang berusia ini boleh dikurangkan dengan pengambilan anggur. Resveratrol, sejenis polyphenol didapati menurunkan beta amyloid pada pesakit alzheimer. Anggur juga baik untuk kesihatan otak manusia.

7) Membantu mengurangkan risiko kanser.
    Flavonoids yang terkandung di dalam anggur bertindak sebagai antioksidan yang melawan kanser. Anthocyanins dan proanthocyanidins yang ada di dalam anggur bertindak mengurangkan risiko pertumbuhan kanser. Biji anggur juga dikatakan 50 kali ganda lebih effective sebagai antioksidan berbanding vitamin.Untuk mendapat hasil dari buah anggur yang optimum, boleh juga mengamalkan pengambilan Vivix Shaklee. Di dalam Vivix Shaklee terdapat Muscadine Grape yang boleh membantu menghentikan kimia penyebab kanser, anti virus dan anti bakteria. Hasil resveratrol yang tulen dari Muscadine Grape, Vivix Shaklee menjadi makanan tambahan yang sangat hebat. Boleh baca di sini.
Vivix Shaklee mempunyai banyak manfaat.Lagi vitamin yang bagus untuk lelaki ialah vitamin E Shaklee. Boleh baca di sini.
Vitamin E bagus untuk suami dan isteri.Credit : Mingguan Wanita (Bil 1613)
Jika anda membeli produk Shaklee dari saya, anda akan dapat konsultasi secara percuma dari saya tanpa had.

Berminat untuk mencuba produk Shaklee di atas, boleh hubungi saya.

Penghantaran secara percuma di kawasan Teluk Pulai, Sungai Udang, Telok Gadong dan kawasan sekitarnya.


Nisha Pengedar Shaklee Klang.
012-5425600
Shaklee Independent Distributor ID 912861