Friday, 31 July 2015

Suami degil makan vitamin sehinggalah sesuatu terjadi pada dia. Sekarang dah tak degil lagi...


Suami malas nak telan vitamin? Pelik ke situasi ni? Bagi saya memang tak pelik lah. Cuba lihat situasi di bawah ni. Agak-agaknya kalau buat bancian, dari 30 orang berapa ramai agaknya sang suami yang degil makan vitamin.


  • Berapa kali korang paksa suami masing-masing telan vitamin?
  • Nak kena sediakan vitamin-vitamin tu baru diorang nak telan?
  • Malas nak telan banyak-banyak, so diorang nak minum VIVIX aje? Sebab VIVIX ni cecair.
  • Takmo makan apa-apa vitamin selagi tak sakit? 
  • Balik ceramah nutrisi Shaklee baru terkial-kial mintak vitamin?


Saya ada kawan (lelaki) yang kalau nak beli vitamin tu habis tengok satu-satu content & mineral pada botol brand mana yang paling banyak "isi". Kalau dia pernah belajar nutritionist, orang yang cerewet (konon nya lah kan) ni sudah pasti akan pilih Shaklee kan?

Tapi sebab dia tak berapa reti nak baca label pada botol-botol vitamin (al-maklumlah, background engineering bukan nya pun medical mahupun nutrisi), dia punya buat-buat paham baca label tu sampai dah 2-3 tahun pun masih tak makan vitamin sebab katanya;  "aku tak jumpa lagi yang ada 5000mg vitamin C dalam setiap tablet".
Huh????


Umumnya, Itu lah lelaki......bila sampai tang vitamin.
  • semua perasan kuat (walaupun dah malas bersenam)
  • semua perasan sihat (walaupun asyik makan fastfood aje), dan
  • semua perasan tak payah makan apa2 pun boleh kekal kuat & sihat

Tapi video di bawah ini mengingatkan lelaki juga perlukan vitamin; terutamanya kalau tak nak suatu hari nanti hidup bergantung pada ubat. (Na├║zubillah minzalik - minta-minta dijauhkan lah) 

Sebenarnya pun, kalau lelaki tu nak kekal sihat, cergas & kuat macam zaman dolu muda-muda, memang perlukan vitamin seawal mungkin, kan?

Dan, sang suami sepatutnya berterima kasih lah pada sang isteri iReach masing-masing kerana mereka yang mulanya ambil kerana menyusu/mengandung, telah menemukan kita untik menikmati Shaklee untuk sekuat & sesihat hari ini.




Lelaki Kuat Sukan Liat Nak Amalkan Vitamin Sampai Dah Nak Lumpuh? from iReach HD on Vimeo.
Yeah, banyak lelaki yang perasan kuat & sihat sampai tak nak makan vitamin. Sampai dah nak lumpuh pun masih tak percaya?





Berminat untuk membeli mana-mana produk Shaklee?

Penghantaran secara percuma atau COD di kawasan Sungai Udang Klang, Telok Gadong, Teluk Pulai dan kawasan sekitarnya.

Hubungi saya segera. Anda akan dapat konsultasi cara makan yang betul dengan menjadi customer saya.
















Nisha
012-5425600 
SID : 912861