Monday, 27 July 2015

7 kelebihan Omega Guard Shaklee untuk semua peringkat umur.

Omega Guard Shaklee diproses menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini. Ia dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul untuk mengekstrak asid lemak omega-3 yang paling tulen dan paling semulajadi sementara menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin dan PCB (polychlorinated biphenyl - merupakan bahan kimia industri yang sangat toksik).
Omega Guard Shaklee adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan. Ia diekstrak dari ikan laut air sejuk (sardin, mackarel, herring, anchovies) di perairan negara Jepun. Mengandungi rangkaian spektrum penuh 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi. Ini menjadikan Omega Guard Shaklee minyak ikan paling tulen di dunia. Dengan satu sajian Omega Guard Shaklee dapat memberikan 905mg asid-lemak omega 3 EPA dan DHA.


7 kelebihan Omega Guard Shaklee untuk semua peringkat umur ialah:

1) Asid lemak-omega 3 merupakan asid lemak yang penting yang tak dapat dihasilkan oleh badan kita. Omega 3 dari asas tumbuhan tidak boleh menukarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan. Pentingnya omega 3 membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang air kecil yang timbul berpunca dari andropos. Juga membantu mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS, melicinkan kulit dan jadikan kulit kemerah merahan.

2) Mencegah penyakit saluran darah dan strok- DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah, melincirkan saluran darah dan peredaran darah yang lancar. Sangat efektif untuk membantu mengekalkan tekanan darah normal dan ketegangan dileher atau sakit kepala. Ia juga merendahkan kolesterol, menghindar pembekuan darah di dalam badan, membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolesterol LDL, mengawal masalah obesiti, mencegah arteriosclerosis, myocardial infarction, membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.

3) Membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin dan membantu perkembangan memori. DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Susu ibu mengandungi DHA yang tinggi. Ia meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, mencegah penyakit Alzheimer, memelihara penglihatan dan pendengaran dan mencegah migraine. Satu hidangan OmegaGuard dapat membekalkan 905 mg asid lemak omega-3 RPA dan DHA.

4) Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru. Mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit. psoriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatis, SLE (lupus erythematosus) dan penyakit buah pinggang.   

Boleh baca di sini. Adakah anda mempunyai ciri-ciri SLE.

5) Menentang kanser. Kajian menunjukkan Omega-3 boleh mencegah kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon. Ia juga boleh meningkatkan enterogastritis, merangsang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pankreas penyakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.

6) Memelihara fungsi-fungsi sendi (arthritis). Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu ia boleh membantu mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan. Ia mencegah arthritis, memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout dengan effektif.

7) Mencegah insomnia dan membantu mengurangkan tekanan. Kajian telah membuktikan bahawa EPA dan DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan (anxiety), neurasthenia, insomnia, autism, kanak-kanak hiperaktif dan penyakit schizophrenia.


Berminat untuk membeli produk Shaklee di atas?

Atau berminat untuk membeli mana2 produk Shaklee?

Penghantaran secara percuma atau COD di kawasan Sungai Udang Klang, Telok Gadong, Teluk Pulai dan kawasan sekitarnya.

Hubungi saya segera. Anda akan dapat konsultasi cara makan yang betul dengan menjadi customer saya.
Nisha
012-5425600 
SID : 912861