Monday, 9 January 2017

Ada masalah ekzema, allergy atau sinus? Meh baca cerita saya...


Assalamua'laikum. Dah lama saya tak update blog ni ye. Hari ni saya nak cerita pasal supplement yang sentiasa ada di rumah. Alfalfa, Omega Guard dan Herbal Blend cream. 

Kalau nak diikutkan ada macam-macam fungsi ketiga-tiga supplement ni. Tapi bagi saya ianya sangat membantu untuk masalah ekzema dan sinus untuk kami anak beranak.

Anak saya yang sulung umur 10 tahun. Sebelum ni dia kerap sangat hidung berdarah. Kalau bersin setiap pagi tu toksah cakaplah. Memang bertalu-talu. Hidung dia akan berdarah tak kira waktu dan tempat. Ada masanya di sekolah. Tengah belajar tiba-tiba darah meleleh keluar dari hidung. Atau waktu bangun tidur bantal dia akan penuh dengan darah. Mula-mula tu saya memang panik. Berulang-alik saya bawa dia jumpa doktor. 

Ada masalah ekzema? 

Dalam masa yang sama saya akan pastikan dia ambil Omega Guard Shaklee setiap hari. Lama kelamaan masalah hidung berdarah dia semakin kurang. Kalau diikutkan pada hari ni dah lebih kurang 4 bulan hidung dia tak berdarah. Alhamdulillah... bersyukur pada Allah S.W.T yang memudahkan segalanya. Cuma masalah bersin waktu pagi ada lagi sikit-sikit. Sekarang saya bagi satu lagi supplement Shaklee. Apa dia? jengjengjeng... ehehe.... nak tahu supplement apa, sila whatssap saya ye.

Bagus untuk ekzema dan masalah wanita. 

Bagi saya dan suami pula kami perlu untuk ambil Alfalfa Shaklee setiap hari. Untuk apa? Ekzema dan allergy lah.... ehehe... tapi dalam masa yang sama ia melawaskan proses pembuangan kami setiap hari. Bagus untuk detoks dan kurus. ngehngehngeh... Alfalfa akan bertindak sebagai anti-oksidan dan membantu untuk neutralize kan asid dalam badan. Bila kita ada ekzema dan allergy ni sebenarnya ianya disebabkan toksin di dalam badan. Jadi sebab tu lah Alfalfa Shaklee ni dapat bertindak dengan baik untuk masalah ekzema, sinus atau allergy.

Sebotol alfalfa boleh tahan berbulan-bulan. 

Jangan tak tahu, Alfalfa Shaklee ni juga banyakkkkk sangatttt kelebihan dia untuk orang perempuan ni. Kalau supplement tradisional biasanya kita akan ambil manjakani kan. Haaa... kalau nak tahu sama lah tu kelebihan Alfalfa Shaklee ni dan manjakani. Heeee....

Alfalfa Shaklee. 

Manakala Omega Guard Shaklee ni bertindak sebagai anti-inflamasi dan membantu melancarkan perjalanan darah. Kulit akan kurang kering dan gatal. Selain itu juga membantu menguatkan imun sistem untuk melawan ekzema, sinus atau allergy ni. 

Saya bukan omong-omong kosong tau. Saya cakap ni berdasarkan pengalaman saya. Berminat tak nak beli supplement di atas. Meh hubungi saya dan saya boleh hantar terus ke rumah anda.

Saya boleh dihubungi di;
Nisha.
COD: Kampung Delek, Jalan Yadi, Telok Gadong, Kampung Sungai Udang, Teluk Pulai

Friday, 30 September 2016

Set kurus Shaklee harga mampu milik.

Assalamua'laikum....

Tak dinafikan untuk kurus memang "menyakitkan". Hehehe...... Ini cerita dari pengalaman sendiri tau. Nak kena jaga makan, ada sedikit exercise dan yang paling penting kena ambil supplement yang betul. Tetapi, mendapatkan berat badan yang ideal dan sihat sangat lah dituntut. Terutamanya kalau berat badan yang berlebihan tu dah menjadi penyebab kepada masalah kesihatan.

Dalam bab pengambilan supplement yang betul ni, biasanya harga juga memainkan peranan. Betul tak ? Hehehe......

Kat bawah ni adalah testimoni pengambilan set kurus harga mampu milik. Tak perlu ambil yang mahal-mahal. Ambil set ni + jaga makan, insyaAllah dapat hasil yang best. Dengan syarat amalkan secara konsisten.

Set kurus harga mampu milik.

Semua maklumat, keterangan produk serta testimoni pengguna yang disiarkan bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Dinasihatkan untuk berjumpa doktor/pakar perubatan jika anda menghidapi sebarang penyakit untuk tujuan konsultasi, diagnosis dan rawatan susulan.

Berminat untuk membeli produk Shaklee di atas? Atau berminat untuk membeli mana-mana produk Shaklee?

Penghantaran secara percuma atau COD di kawasan:
- Sungai Udang Klang,
- Telok Gadong,
- Kampung Delek,
- Teluk Pulai dan kawasan sekitarnya.

Hubungi saya segera. Anda akan dapat konsultasi cara makan yang betul dengan menjadi customer saya.

Nisha
Call/Whatsapp : 012-5425600
Shaklee ID : 912861

Wednesday, 28 September 2016

20 Manfaat Alfalfa Shaklee Kepada Kesihatan...

Assalamua'laikum.....

20 manfaat Alfalfa Shaklee yang semua orang patut tahu. Alfalfa Shaklee ni bukan sahaja sesuai untuk wanita, tetapi bagus juga untuk orang lelaki. Meh baca list kat bawah ni. Kot lah sebenarnya anda mengalami masalah di bawah ni, mungkin Alfalfa Shaklee boleh membantu.

1.    Merawat gangguan pencernaan
2.    Mengawal kolestrol dalam darah
3.    Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh
4.    Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
5.    Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
6.    Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan
7.    Mengurangkan simptom menopous
8.    Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
9.    Merawat masalah sembelit
10.  Menyahkan toksik dalam tubuh
11.  Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
12.  Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
13.  Membantu masalah penghadaman
14.  Membantu memperbanyakkan susu ibu
15.  Mengurangkan masalah pundi kencing
16.  Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
17.  Meningkatkan kesihatan prostat
18.  Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
19.  Menghangatkan hubungan suami isteri
20.  Membantu tingkatkan kesihatan lelaki.


Semua maklumat, keterangan produk serta testimoni pengguna yang disiarkan bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Dinasihatkan untuk berjumpa doktor/pakar perubatan jika anda menghidapi sebarang penyakit untuk tujuan konsultasi, diagnosis dan rawatan susulan.

Berminat untuk membeli produk Shaklee di atas? Atau berminat untuk membeli mana-mana produk Shaklee?

Penghantaran secara percuma atau COD di kawasan:
- Sungai Udang Klang,
- Telok Gadong,
- Kampung Delek,
- Teluk Pulai dan kawasan sekitarnya.

Hubungi saya segera. Anda akan dapat konsultasi cara makan yang betul dengan menjadi customer saya.

Nisha
Call/Whatsapp : 012-5425600
Shaklee ID : 912861