Monday, 14 March 2016

Sungai Bagan seafood Tanjung Harapan, Pelabuhan Klang.

Sebenarnya kami first time cuba makan disalah satu kedai seafood kat Tanjung Harapan, Pelabuhan Klang ni. Kami pergi dalam bulan December 2015. Saje je pilih kedai ni. Sebab kedai ni betul-betul terletak di depan simpang nak ke kedai-kedai tepi pantai tu.


Ini signboard kedai tu. Entrance nya memang nampak menarik. Penuh lampu-lampu diwaktu malam.



Ada replika haiwan-haiwan laut. Bawa budak-budak kecik mereka memang seronok lah. Tak berhenti-henti keluar perkataan "Wow" dari mulut diorang. Heheehheee.......



Keadaan dalam kedai sangat lapang. Kedai yang luas dan jarak setiap meja agak jauh....



Kedainya memang betul2 atas pesisir pantai.... Terasa-rasa angin dari laut waktu sedang menikmati makanan.





No caption.....hehehehe......





Ini rupa nasi goreng cina yang kami order. Rasanya not bad jugak lah.



Ini assam fish. Atau orang melayu panggil ikan masak assam. Tapi lupa lah ikan apa yang kami order ni.....Huhuhhuhu.....






Ini udang goreng butter nestum..... 




Ini tofu sizzling....



Ini pinggan orang yang konon-konon nya tengah diet nasi..... Huarhiarhiar......



Ini pemandangan dari laluan masuk sebelah kaunter dan menghadap ke laut......


Ini adalah laluan dari pintu masuk utama ke tempat makan. 




Pemandangan nya menyenangkan mata yang memandang.



Keseluruhan nya, makan di kedai ni Ok2 saje lah. Nak kata sangat superb tu, tidak ler.... Tapi tak rugi untuk mencuba kelainan sekali sekala.....


Adios.....