Wednesday, 18 March 2015

3 vitamins yang membantu menghilangkan sakit gastrik : 10 tahun gastriktiba-tiba boleh hilang.


Sakit gastrik adalah antara penyakit yang biasa didengari sekarang. Ramai dikalangan kanak-kanak dan orang muda mudah diserang dengan sakit gastrik. Ini berpunca dari cara hidup sekarang yang banyak "fast food" sehingga kan mereka mengabaikan keperluan pyramid makanan. Dalam masa yang sama, kehidupan yang super duper sibuk juga menjadi punca utama waktu makan yang tak masa dan tidak konsisten.

Antara perkara yang penting untuk mengelakkan sakit gastrik ialah:
1) Tetapkan waktu makan setiap hari. Ini supaya perut/system badan sentiasa dalam keadaan "bersedia" dan ada waktu "rehat" yang konsisten.
2) Cuba elakkan stress yang terlampau. Ini kerana ketika stress, perut akan keluarkan asid yang boleh menjadi punca sakit gastrik.
3) Makan mengikut diet sistem pyramid makanan yang betul. Ini penting untuk keperluan zat dan nutrisi yang diperlukan badan.

Tips di atas adalah apa yang saya amalkan mengikut pengalaman saya dan nasihat dokor yg merawat saya. InsyaAllah berhasil.

Dalam masa yang sama, sangat penting untuk mengambil supplements tambahan untuk menampung keperluan badan.

Contohnya, untuk yang selalu sibuk disarankan ambil sumber protin setiap pagi. Protin bertindak meneutralkan asid yang menjadi punca gastrik dan memperbaharui sel-sel baru. Biasanya bila gastrik ni kerana ada luka dalam perut kan jadi protin memang sangat membantu.

Jom kita terjah video di bawah ni. Ini pengalaman puan ni sendiri bagaimana gastrik dia boleh hilang walaupun dah 10 tahun dia menanggung sakit gastrik ni.
Sengsara Gastrik Kronik 10 Tahun Terubat Secara Tak Sengaja? Biar Betul... from iReach HD on Vimeo.Supplements yang disarankan:
1) Energizing soy protein (ESP)
    Meneutralkan asid punca gastrik dan memperbaharui sel-sel badan. Memberi tenaga tambahan dan effect rasa kenyang lebih lama sebab rendah GI.
2) Peppermint Ginger plus.
    Membantu mengurangkan rasa "berangin" di dalam perut.
3) OsteMatrix
    Membantu mengelakkan pembinaan asid dan penyerap asid berlebihan yang tidak diperlukan.Berminat untuk membeli produk Shaklee di atas? Atau berminat untuk membeli mana2 produk Shaklee?

Penghantaran secara percuma atau COD di kawasan Sungai Udang Klang, Telok Gadong, Teluk Pulai dan kawasan sekitarnya.

Hubungi saya segera. Anda akan dapat konsultasi cara makan yang betul dengan menjadi customer saya. 

Nisha
012-5425600
SID : 912861