Thursday, 2 April 2015

Anemia semasa mengandung adalah bahaya.

Anemia semasa mengandung banyak terjadi pada ibu-ibu di luar sana. Dan masih ramai yang tidak tahu bahaya jika masalah anemia semasa mengandung ni dibiarkan tanpa diubati. Anemia atau kekurangan zat besi ni akan menyebabkan ibu merasa penat dan anak di dalam kandungan mungkin akan jadi kecil dan dilahirkan sebelum waktunya.

Seorang wanita hamil memerlukan 30mg zat besi setiap hari. Sebelum hamil kita hanya perlukan 15mg zat besi sahaja setiap hari. Dengan mengambil sayur-sayuran berdaun hijau, bijirin yang diperkaya dengan zat besi, roti bijian penuh, kentang, daging merah tanpa lemak dan lain-lain, insyaAllah sumber zat besi akan cukup. Untuk penyerapan zat besi yang optimum tidak digalakkan makan bersama minuman berkafein tetapi haruslah diambil dengan sumber yang kaya dengan vitamin C.

Macam video di bawah ni, setiap kali mengandung je mesti dia mengalami aemia. Bermacam usaha telah dilakukan. Akhirnya, dia mencuba VitaLea Shaklee dan akhirnya bacaan HB dia meningkat dalam masa 2 minggu.

Anemia Ibu Hamil ni Dah Warded Pun Degil - Nasib Kakak Garang from iReach HD on Vimeo.Credit : www.myhealth.gov.my
             www.babycenter.com.my


Berminat dengan produk Shaklee di atas? Atau berminat untuk membeli mana-mana produk Shaklee?

Penghantaran secara percuma atau COD di kawasan Sungai Udang Klang, Telok Gadong, Teluk Pulai dan kawasan sekitarnya.

Hubungi saya segera. Anda akan dapat konsultasi cara makan yang betul dengan menjadi customer saya. 

Nisha
012-5425600
SID : 912861